AddToAny

Borettslag med digitalt låssystem

Bolig I et av Norges største borettslag er nøkler byttet ut med elektroniske brikker. Det gir mange fordeler, mener driftskontorets leder, Ole Morten Øversjøen.
Daglig leder ved driftskontoret til Tveita borettslag i Oslo, Ole Morten Øversjøen, har fortsatt et nøkkelknippe. De fysiske nøklene er til de tekniske rommene. Inngangsdørene åpnes ved hjelp av en lett liten brikke.

- Det er billigere med brikker enn nøkler, både for beboerne og oss. Mister vi en systemnøkkel koster det én million kroner om vi velger å bytte hele systemet, sier han avskrekkende.

Bli medlem i Huseierne for 510 kroner og spar tusenlapper.

Stegvis utbedring

Borettslaget, som er Norges tredje største, har 819 andeler. Det betyr at det bor ca. 1 750 mennesker i de tre ruvende blokkene som ble bygget for 50 år siden.

Borettslaget i Nåkkves vei er så stort at de har et eget driftskontor med åpningstider på hverdager. Ole Morten Øversjøen er daglig leder. Foto: Guri Haram

Da borettslaget ble enige om nytt låssystem og digitale postkasser, var godt over 100 andelseiere på generalforsamlingen. Adgangskontrollen til hoveddørene kom i 2010 og har blitt suksessivt utvidet.

- Også de eldre liker brikkene, for dørene åpner seg automatisk. Nå har vi brikker også til bodrom, tak, garasjeanlegg og sykkelboder. Alle beboere har brikke til dette, men ikke til egne leilighetsdører, da må de e

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Boligkjøp Siste dag i mai fikk Hanin og Thair Al Afandy fra Palestina nøklene til sitt nye hjem på Helle. Kragerø kommune er først ute med et prosjekt som hjelper flyktninger med å kjøpe sitt eget hus.
Hus & Bolig 22.10.2019
Årets store boligmesse kommer til Drammenshallen 25. - 27. oktober. Vi gir deg gratis adgang!
Hus & Bolig 22.10.2019
Oppvarming For å sikre at radiatoren fungerer slik den skal, er du nødt til å lufte den et par ganger i året. Det er ikke vanskelig, men mange aner ikke hvordan de skal gjøre det eller hvorfor.
Hus & Bolig 21.10.2019
Det er fortsatt stor forskjell på rentene du får tilbudt på boliglånet ditt. Sjekk hvor mye du kan spare på å bytte bank etter rentehevingen i september.
Hus & Bolig 21.10.2019
Inneklima Cirka nitti prosent av tiden vår oppholder vi oss innendørs, i omgivelser milevidt fra den naturen vi er skapt for å leve i. Og så lurer vi på hvorfor vi mangler energi, føler oss trøtte, har hodepine og drømmer om ferie.
Hus & Bolig 18.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt