AddToAny

Bobåt som seiler

Nordship 360 DS er som en cabincruiser under dekk, men seiler som en regattabåt. Vi har prøveseilt i frisk bris.
Denne uken tar vi frem en test vi gjorde våren 2010 i Danmark av en spennende og innholdsrik turseiler. Testen ble publisert i Seilas 7-2010, og var på tre sider. Denne digitale utgaven er utvidet den med flere bilder. Båten produserer også i dag, og er den minste modellen til Nordship.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager.

Nordmenn liker komfort om bord, og stadig flere kjøper seilbåt i stedet for hytte. Nordship har utviklet båter som faller i smak hos oss, og verftet har i den siste tiden levd på norske oljepenger. De fleste båtene som er bygget er levert til Norge. Men det er ikke bare vi som liker slike båter. Nordship 360 DS er nominert til Årets Båt av journalister i hele Europa. Seilas prøveseilte båten i Danmark i mai under friske forhold.

Unikt konsept

Lars Buchwald eier verftet og står også bak linjene på båtene. Den siste modellen har mye til felles med de tidligere modellene, men med 36-foteren har han gått lengre enn noen annet verft ved å kombinere et voluminøst skrog og overbygg med tung kjøl og mye seil. Båten flytter seg også i liten vind.

Mye duk

Det var frisk vind under prøveseilasen med kast opp mot ti sekundmeter. Litt overraskende var det ikke nok med ett rev. To rev måtte til for å få en behagelig kryss. Buchwald bekrefter at båten har mye seil, og må reves fra seks sekundmeter på kryss. Båten var utstyrt med heftige Elvstrøm EPEX-seil med teknologi som regattaseilere foretrekker. Seilene kler båten godt, og riggen krever faktisk seil av en god kvalitet. Storseil som rulles inn i masten krever vertikale spiler for å gi tilstrekkelig kraft, og en fokk med kort underlik krever duk av høy kvalitet for at akterliket skal holde formen.

EPEX-seilene får du får 37.000 dansk

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

I fjor hentet Kambo Marina ut 260 tonn vrakgods fra Indre Oslofjord. «Dette viser at systemet svikter», sier Terje Eckhoff i Handelens Miljøfond.
SEILmagasinet 13.04.2021
Også i Sverige skjer det spennende produktutvikling. En ny 43-foter bygges i ren karbon.
SEILmagasinet 12.04.2021
Etter både opp- og nedturer i det siste, er Helene Næss og Marie Rønningen i god rute mot OL. De er Seilmagasinets lørdagsgjester.
SEILmagasinet 11.04.2021
Seilbåtservice tar over Elan-agenturet etter at Nautic Norway fikk Beneteau.
SEILmagasinet 09.04.2021
Har du tenkt på å ta steget ut på regattabanen, men synes det er en høy terskel å komme over? Axel Nissen-Lie fra Seilmagasinet og Eira Naustvik fra Shorthanded Sailing Norway og vil hjelpe deg i gang med enkle råd og tips fordelt på tre kvelder.
SEILmagasinet 09.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt