AddToAny

A bli em annen - i fellesskap

Trolldomsakademiet i Bergen skaper et fellesskap for barn som elsker magi og spenning.
Det er lørdag, men på uteplassen foran Rothaugen skole i Bergen vrimler det av skolebarn. De fleste er ikledd skoleuniformer, noen av dem har på seg kapper, mange vifter med tryllestaver. De er de åtti heldige blant hundrevis av søkere som denne helgen i juni får delta på Trolldomsakademiet.
Bak dørene venter et magisk univers: autoritære professorer, en tøysete vaktmester, demoner av både det gode og det onde slaget, fabelvesener, hekser og trollmenn. Det er en verden de aller fleste barna kjenner godt fra før. De har sett Harry Potter-filmene og lest bøkene, kanskje spilt spill basert på dem. Selv om det er tjueto år siden J.K. Rowling slapp den første boken i Harry Potter-serien, er fascinasjonen fortsatt stor blant de unge, i hvert fall ut ifra oppslutningen om Trolldomsakademiet å dømme.
I skolegården står de to venninnene Sara og Aurora (11). De er blant de yngste deltakerne. Ved siden av står Magnhild Bøe-Hansen - mor til Sara. Jentene sier de er spent på helgen. Konseptet er likevel ikke helt fremmed for dem. De har gjort rollespill før, og Sara har en eldre bror som har deltatt på Trolldomsakademiet tidligere. Alle tre skal om et øyeblikk tre inn i ulike roller. Sara og Aurora har døpt karakterene sine for henholdsvis Ildrose og Snørose. Mor er kjøkkenheks.
De forventningsfulle trolldomselevene får øyeblikket de har ventet på idet skolens hoveddør glir opp. Ut av inngangen titter et voksent hode frem, antrukket med høy hatt og gult slips rundt halsen. Han deklamerer at Trolldomsakademiet herved er åpnet. Trolldomsakademiet er drevet av eventbyrået Tidsreiser, som helt siden 2007 har arrangert forskjellige typer rollespill beregnet på ulike aldersgrupper. Anders Riple, en av gründerne bak selskapet, ramser opp hvilke ulike temaer de tilbyr. Det strekker seg fra Harry Potter, Ringenes Herre og eventyrspill til Poirot-inspirerte mordmysterier som sikter seg inn på en voksen målgruppe.
Denne type rollespill er en form for improvisert dramatisering. Folk i miljøet kaller det også for «laiv», noe som rett og slett er en fornorsking av det engelske ordet «live» i det britiske uttrykket live role-playing. Mange har vært i kontakt med det via Human-Etisk Forbunds konfirmasjonsundervisning, der rolle
Gå til mediet

Flere saker fra Fri tanke

Rebecca Ponce ble frosset ut på ungdomskolen. Humanistisk Ungdom inviterte henne inn i varmen. Nå er hun nestleder, og i sommer var hun festsjef på sommerleiren.
Fri tanke 20.09.2019
«Snikislamisering» er eit omgrep som ligg nærare eit konspirasjonsteoretisk univers og nærare Eurabia-førestillingar enn det ligg islamkritikk. Og konspirasjonsteoretiske førestillingar om muslimar er farleg.
Fri tanke 19.09.2019
Etter måneder med stillhet kom i dag meldingen om at den pakistanske menneskerettighetsaktivisten og humanisten Gulalai Ismail befinner seg i sikkerhet i USA.
Fri tanke 19.09.2019
For første gang vil forbundet eie sitt eget lokale. Human-Etisk Forbund Region Sør flytter inn i Møllegaten 12 i Tønsberg.
Fri tanke 17.09.2019
Det er mye som handler om døden, men også klima og kjærlighet er temaer som løftes rundt om i landet når de årlige høstarrangementene går av stabelen.
Fri tanke 16.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt