AddToAny

BETYDELIG VERDI I UTVEKSLING FRA UTLANDET

BETYDELIG VERDI I UTVEKSLING FRA UTLANDET
JEG HAR alltid higet etter følelsen av å stå på kanten av et eventyr - en ny opplevelse jeg ikke vet hvor kommer til å føre meg.
Ingenting har gitt meg den følelsen i større grad enn da jeg satt alene på et fly på vei til Bangalore i Sør-India, klar for å bo et halvt år på den andre siden av jorden.
I løpet av bachelor- og masterstudier har jeg studert ved fire utenlandske universitet i tre ulike verdensdeler. Mine opplevelser som utenlandsstudent er ikke bare de mest verdifulle minnene jeg har fra studietiden, men også de viktigste erfaringene jeg har hatt med meg inn i arbeidslivet.

STUDIENE
Utenlandsstudiene har gitt meg bedre og bredere faglig ballast i arbeidslivet. Som utvekslingsstudent var veien inn til den beste handelshøyskolen i India betydelig enklere for meg enn for de over ett hundre tusen søkerne i året til fulltidsplassene. Foreleserne mine hadde hatt professorstillinger ved Harvard og MIT og hadde arbeidserfaring fra Shanghai og Tokyo. Jeg lærte om betydningen av bedrifters samfunnsansvar i et land der flere internasjonale konsern driver tvilsom etisk praksis. Jeg tok et fag i åndelig ledelse og lærte om betydningen av personlige verdier og etikk, meditasjon og mentorskap i arbeidslivet. Alt sitter fortsatt.
Jeg har hatt mange gode forelesere i Norge, men i utlandet møter man andre perspektiver, annen erfaring og andre måter å lære bort på. Det inspirerer. Da jeg studerte innovasjon og entreprenørskap på Universitetet i California, Berkeley i USA, hadde professoren min selv jobbet flere tiår i Silicon Valley. Han var
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

God kondis. Jeg ville aldri sagt selv at jeg er en god leder. Jeg er svært utålmodig. Men jeg har mye kondisjon og stor arbeidskapasitet. Jeg gir meg ikke på svarte natta når jeg er i gang, det er derfor GK er blitt 32 år. Hold fast, og hold ut!
Magma 17.06.2021
Torstein Zahl Edvardsen Fra: BI-konsulent hos Inmeta Til: Business Controller hos Torghatten ASA Christine Anett Bruhn Fra: Revisor i EY Til: Controller i Norsk Gjenvinning Mari Bjørnø Fra: Aker Solutions Til: Fred Olsen Windcarrier
Magma 17.06.2021
Argjenta Zogaj. Masterstudent, Handelshøyskolen NTNU og tidligere styremedlem i studentutvalget
Magma 17.06.2021
Offensive. Vi burde vært mer offensive i starten, sier Jan-Tore Holen. Foto: Nils Harald Ånstad og Staale Wattø, Sunnmørsposten
Magma 17.06.2021
Farger. Loveleen Brenna mener ledere må evne å se farger. Mangfoldskompetanse handler blant annet om å være fleksibel, fargebevisst, ha flere språk og forstå makt og privilegier.
Magma 17.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt