AddToAny

Beste rente på BSU i 2023: Skal jeg droppe BSU-sparing når skattefradraget er halvert?

RENTEOVERSIKT: Fradraget for Boligsparing for unge - BSU - er halvert i 2023. Betyr det at du bør la være å spare i BSU? Nei, er Huseiernes råd. Ordningen er fortsatt god, og de som skal på boligjakt trenger egenkapital.
I forliket om statsbudsjettet for 2023 ble SV og regjeringspartiene enige om å halvere fradraget for BSU-sparing - Boligsparing for unge.

Det vil si at du i 2023 får et skattefradrag på 10 prosent av sparebeløpe, mens det i 2022 var på 20 prosent av sparebeløpet.

Det har fått noen til å spørre om det fortsatt er lønnsomt å spare i BSU. Og det korte svaret er ja!

BSU - fortsatt et kinderegg

Grunnen til at unge fortsatt bør bruke BSU til å spare til bolig ligger i at ordningen gir flere goder på en gang:

Du får god sparerente

Du får skattefradrag for sparingen

Du sparer til egenkapital til boligen

Og selv om skattefradraget er kuttet, så er det fortsatt et kinderegg. Bare at sjokoladen bare har blitt litt tynnere...

Uendrede sparebeløp i 2023

For boligsparing for unge er reglene for 2023 slik at du kan:

spare inntil 27.500 kroner med skattefradrag i året

ha et totalt sparebeløp er fortsatt på 300.000 kroner

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Skatteutvalget har ikke regnet på konsekvensene av drastisk høyere boligskatt for den enkelte husholdning. Nå foreslår tre stortingsrepresentanter at regjeringen må utrede hva skatteutvalgets forslag vil bety for boligeiere.
Hus & Bolig 31.03.2023
Regjeringen presenterte forslag til ny strømstøtteordning for husholdningene som «kraftfulle tiltak», og avfeide kritikerne med beskyldninger om manglende evne til å regne på endringene.
Hus & Bolig 29.03.2023
De fleste tingene vi omgir oss med er heldigvis ufarlige. En analyse av tilsetningsstoffer i plast viser dessverre at en rekke hverdagsprodukter har uønskede og helsefarlige egenskaper.
Hus & Bolig 27.03.2023
Norges Bank satte torsdag opp renten. Det gjør at de dårligste boliglånsrentene vil havne over 5 prosent. Den ekstra dårlige nyheten er at det kommer flere rentehevinger før sommeren!
Hus & Bolig 23.03.2023
Mens EU forhandler om å få detaljene i bygningsdirektivet på plass, lurer mange boligeiere på hva som er smart: Bør vi gjøre tiltak for energieffektivisering nå - eller vente til regelverket er på plass?
Hus & Bolig 20.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt