NNN-arbeideren
27.03.2021
Du kan bli like avhengig av sukker som et rusmiddel. Da er det på tide å gjøre noe.
- Hei, har du smakt indisk mat uten sukker. Nå blir det snart eksotisk kokkekurs også, sier den energiske og blide bestselgerforfatter Bente Josefsen (46) da vi møter henne i Lillestrøm.
Skrev en bestselger
Du har kanskje allerede lagt merke til henne i mediene. For midt i pandemien ga Josefsen ut sin første bok «Sukkeravhengig? Bli Frisk uten sukker» som klatret lynraskt oppover på bestselgerlista.
Da vi møter henne på den indiske take away-restauranten Indi Spice, har hun faktisk solgt flere bøker enn Jo Nesbø i år.
80 prosent sukker
Det er utrolig moro å få så bra respons på boka. Det viktigste for meg er å få ut budskapet om sukkerets virkning på helsen vår, og at sukkeravhengighet blir tatt på alvor i Norge, sier hun.
Hun forteller at rundt 80 prosent av maten vi kjøper, og som også serveres på restauranter i dag, er tilsatt sukker, og at nesten en fjerdedel av Norges befolkning har sukkeravhengighet. I boka forteller hun om en metode hun selv har brukt for å ta grep om avhengigheten.
Smugspiste
Allerede som barn hadde hun et søtsug på sjokolade, eggedosis og andre søtsaker. Dette fortsatte som voksen, og i boka forteller hun at hun sto opp midt på natta for å smugspise sukkerholdig mat så ikke mannen og hennes to døtre så det.
- Jeg spiste i smug alt som inneholdt sukker. Dette ødela nattesøvnen og helsa mi. Dessverre er det ikke helt uvanlig ved en sukkeravhengighet. Mange går dessuten rundt og spiser hele tiden, e
Les opprinnelig artikkelSkrev en bestselger
Du har kanskje allerede lagt merke til henne i mediene. For midt i pandemien ga Josefsen ut sin første bok «Sukkeravhengig? Bli Frisk uten sukker» som klatret lynraskt oppover på bestselgerlista.
Da vi møter henne på den indiske take away-restauranten Indi Spice, har hun faktisk solgt flere bøker enn Jo Nesbø i år.
80 prosent sukker
Det er utrolig moro å få så bra respons på boka. Det viktigste for meg er å få ut budskapet om sukkerets virkning på helsen vår, og at sukkeravhengighet blir tatt på alvor i Norge, sier hun.
Hun forteller at rundt 80 prosent av maten vi kjøper, og som også serveres på restauranter i dag, er tilsatt sukker, og at nesten en fjerdedel av Norges befolkning har sukkeravhengighet. I boka forteller hun om en metode hun selv har brukt for å ta grep om avhengigheten.
Smugspiste
Allerede som barn hadde hun et søtsug på sjokolade, eggedosis og andre søtsaker. Dette fortsatte som voksen, og i boka forteller hun at hun sto opp midt på natta for å smugspise sukkerholdig mat så ikke mannen og hennes to døtre så det.
- Jeg spiste i smug alt som inneholdt sukker. Dette ødela nattesøvnen og helsa mi. Dessverre er det ikke helt uvanlig ved en sukkeravhengighet. Mange går dessuten rundt og spiser hele tiden, e