AddToAny

Beredskap handler om samarbeid

Beredskap handler om samarbeid
Tone Elisabeth Vangen, politimester i Nordland, er blitt innbeordret til stillingen som beredskapsdirektør i POD. Hun begynte 1. februar, og noen ganske få uker etterpå oppstod korona-situasjonen.
Dermed var det bare å brette opp ermene og gi seg i kast med en krevende utfordring - med de mest inngripende samfunnstiltak i fredstid, som statsministeren sa det.

Det er stille og øde i PODs lokaler på Majorstua når vi kommer innom for et intervju i slutten av mai. Som så mange andre steder praktiseres det hjemmekontor for flest mulig, og utenom de to i resepsjonen og Tone Vangen ser vi ikke en levende sjel på den timen besøket varer. Og i kantina er stoler og kaffedispenser avstengt - med polititape, for riktig å understreke alvoret!

Tone Vangen har bak seg over tjue år som politileder. Hun kom inn i etaten via sin jus-bakgrunn, begynte som politifullmektig, og fikk sin første lederjobb som påtaleleder i det som den gang var Bodø politidistrikt.

Tilbake til politiet

- Jeg lot meg fascinere av etaten, av samfunnsoppdraget og oppgavene, og ble værende i politiet. Jeg har jobbet som politileder i tre distrikter, Bodø, Salten og Nordland, så jeg har holdt meg i samme geografiske område, selv om distriktene har blitt omorganisert og grensene flyttet, konstaterer hun. I 2005 ble hun politimester i Salten, men valgte i 2012 å la karrieren ta en litt annen vei for en stund. Det ble et avbrekk fra politiet: - I 2012 søkte jeg og fikk jobben som fylkesutdanningssjef i Nordland fylkeskommune. Da fikk jeg ansvaret for alle de videregående skolene i fylket, og ble sjefen til alle rektorene. Det var en spennende og lærerik jobb, og jeg er glad for denne perioden i mitt arbeidsliv, understreker Vangen. - Likevel tok du retur til politiet? - Ja, da politireformen ble iverksatt, så jeg det som en mulighet for å returnere til politiet. Så jeg søkte på stillingen som politimester i Nordland, og fikk den. Å bygge nye Nordland politidistrikt var en spennende utfordring jeg ikke kunne motstå, smiler hun. Dermed var hun tilbake.

"Jeg er vel en som leder på tross av min personlighet, ikke på grunn av den"

Inkluderende leder

- Hva slags ledertype er du? Tone Vangen ser tenksom ut når spørsmålet blir stilt. Å beskrive seg selv er ikke en enkel oppgave for noen, heller ikke f

Les mer

Flere saker fra Parat

Parat-medlem Marit Segerstråle har gjennom flere år opplevd diskriminering og trakassering i sin jobb som eneste kvinnelig leder i Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS). 24. og 25.
Parat 02.07.2020
Scandic Hotels gikk tirsdag ut med nyheten om at kjeden skal kutte hele 1000 årsverk som følge av koronapandemien.
Parat 02.07.2020
Krisen i norsk luftfart er langt fra over. Parat er den største arbeidstakerorganisasjonen i norsk luftfart, og Parat-leder Unn Kristin Olsen er svært bekymret for den vanskelige situasjonen Widerøe, Norwegian og SAS fremdeles står i.
Parat 01.07.2020
Parat-medlem Tone Schwenke Rief fikk fast ansettelse i NAV på 48 timer etter hjelp fra tillitsvalgte og ansatte i Parat. Hun hadde tidligere hatt vikariater og engasjementer i NAV i to år og elleve måneder før ønsket om fast stilling ble oppfylt.
Parat 01.07.2020
Regjeringen la 23. juni frem stortingsmelding 29: Politimeldingen - et politi for fremtiden. Denne meldingen beskriver nåsituasjonen i politiet, hvilke utfordringer vi står foran og hvordan politiet skal utvikles for å møte utfordringene.
Parat 29.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt