AddToAny

Ber kvinner skryte mer av seg selv

- I det likestilte Norge har kvinnene erobret politikken og akademia, men ikke erobret den delen av næringslivet hvor det finnes penger.
ARENDAL: Det sa advokat i DLA Piper og leder av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen, da hun innledet til debatt i Arendal i går ettermiddag om hvordan det er å være kvinnelig leder i verdens mest likestilte land.

- Det er noen statistiske forskjeller på kvinner og menn. Kvinner eier en vesentlig mindre del av formuen i Norge, omtrent en fjerdedel av aksjene, og tjener vesentlig mindre enn menn, sa Reiss-Andersen.

I panelet i den fullstappede restauranten satt ballettsjef og leder for Nasjonalballetten, Ingrid Lorentzen, journalist Anne Grosvold, direktør for elitefotballavdelingen i Norges Fotballforbund, tidligere advokat Lise Klaveness, oljeanalytiker i Nordea, Thina Saltvedt, og tidligere konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

Debatten ble arrangert av advokatfirmaet DLA Piper, som er synlig tilstede midt i Pollen i Arendal, der firmaet arrangerer ulike debatter gjennom hele uken.

Treg utvikling

Berit Reiss-Andersen synes likestillings-tempoet i hennes egen bransje er altfor lavt.

- Jeg representerer en «versting-bransje» som partner i et stort advokatfirma. I min studietid var nesten femti prosent av jusstudentene kvinner, i dag er andelen omtrent sytti. Likevel er kvinneandelen på partnernivå i de største advokatfirmaene på det meste bare femten prosent, sa Reiss-Andersen.

Forskning viser at kjønnsbalanse lønner seg, fremholdt hun.

- Mangfold gjør at oppgaveløsningen blir mer mangfoldig, og gir flere erfaringer inn i arbeidsprosessene, særlig i advokatyrket, men også over det hele. Dessuten krever kundene det. DnB er en veldig stor kjøper av advokattjenester, og de har innført en policy på at de bare vil kjøpe tjenester der kvinner er med på laget, sa Reiss-Andersen.

- Advokatbransjen kan ikke vente o

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Milliardomsetning overskygget et skred av nye rekorder om man titter på Finansavisens oversikt over landets 100 største advokatfirmaer. Det er synd, for årets tall er kruttsterke, skriver kommentator Erlend Wessel Carlsen.
Advokatbladet 15.10.2019
- Min oppgave som avhopper er å tale det nord-koreanske folkets sak.
Advokatbladet 15.10.2019
562 kroner er snittlønnen advokater som jobber på offentlig salærsats sitter igjen med i timen i år, etter at driftskostnader og lønnskostnader er betalt, viser en rapport fra Advokatforeningen.
Advokatbladet 15.10.2019
Advokater i internjuridiske avdelinger gir råd som hindrer skader i å skje, og forebygger prosesskostnader, mener Kate Rodin. Hun reagerer sterkt på forslaget om å frata internadvokater taushetsplikt.
Advokatbladet 15.10.2019
Mens vindmøller på land har vekket stor debatt i Norge, var også offshore vindkraft et hett tema på IBA-konferansen. Den nye teknologien skaper juridiske utfordringer, ifølge Haavind-partner Mikal Brøndmo som holdt foredrag om temaet.
Advokatbladet 14.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt