AddToAny

Bemanningsbyråer tar seg ikke tid til å svare jobbsøkere

Bemanningsbyråer tar seg ikke tid til å svare jobbsøkere
Det siste året har Rolf Dybevik søkt på mer enn 100 stillinger. Ofte får han ikke svar. Andre ganger har ikke jobbene vært reelle. - Det er så respektløst som det går an å bli, tordner jobbsøkerekspert Erik Falk Hansen.
- Du føler deg ikke så mye verdt som arbeidssøker. Du er et nummer i rekken, sier Rolf Dybevik hjemme i Sandnes.

49-åringen har jobbet i olje- og industribransjen sammenhengende i 28 år. Ti år i Schlumberger, ti år i Transocean, fem år i Noha og til sist ett år i Weatherford. De siste 18 årene har han jobbet med innkjøp og logistikk. I februar i fjor mottok han og hundre andre beskjeden godt over 30.000 andre i oljebransjen har fått: Du er oppsagt.SØKT PÅ OVER 100 JOBBER. Siste arbeidsdag var i mai 2015. Siden har han søkt på mer enn 100 stillinger. Alt er sirlig dokumentert i jobbloggen hos NAV.

- Jeg var veldig optimistisk de første månedene, og trodde jeg var med i loopen på flere stillinger. Jeg har søkt mange forskjellige jobber også, vinklet meg inn mot andre nisjer og bransjer. Enkle jobber også, forteller han.

Det har resultert i et par intervjuer hos bemanningsbyråer, uten at det førte til noe mer. På enkelte av jobbene har det vært rundt 50 søkere, andre oppi 200. Det er fryktelig mange om beinet i Rogaland, som har den høyeste arbeidsledigheten i landet.LITEN FORSTÅELSE. Dybevik erkjenner at motivasjonen går opp og ned. Avslagene tærer på. Det som frustrer ham mest, er imidlertid bemanningsselskaper og bedrifter som lyser ut stillinger, men som ikke lar høre fra seg etter at han har søkt. Noen er flinke og gir beskjed om hvordan prosessen blir og sender avslag når han ikke kommer videre.

Men mange tar seg ikke bryet m
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
LO Ingeniør 13.12.2017
Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt