AddToAny

Beklager at fellesrådene ikke følger loven

Beklager at fellesrådene ikke følger loven
Men Øystein Dahle i Kirkelig arbeidsgiverorganisasjon, KA, kan by på en forklaring.
I forrige uke kunne vi avsløre at 75 prosent av de kirkelige fellesrådene i kommunene i 2018 droppet gravferdslovens krav om å arrangere et årlig dialogmøte med lokale tros- og livssynsamfunn.

KA - Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter - representerer Den norske kirke lokalt, inkludert de kirkelige fellesrådene i kommunene. Øystein Dahle er direktør for Avdeling for sektorpolitikk og styring i KA.

Han beklager at en så lav andel av de kirkelige fellesrådene arrangerer det lovpålagte dialogmøtet.

- Ja, dette kan vi ikke annet enn å beklage selvsagt. Det er ikke bra nok. Loven er veldig klar på dette punktet, sier han.

Dahle legger til at tallene Human-Etisk Forbund kunne legge fram i forrige uke, korresponderer med tall KA selv kom fram til i en undersøkelse de presenterte i august.

Møter ikke opp

Uten at han mener det som noen unnskyldning, kan Dahle by på noen forklaringer.

- Vi fikk en del innspill da vi gjennomførte undersøkelsen vi la fram i august. Mange sier de har prøvd å invitere, men at det ikke har kommet noen. Da kan man jo forstå at de ikke ser poenget. I tillegg står det i loven at man skal invitere tros- og livssynsamfunn «som er virksomme på stedet». Men i små kommuner er det ofte ikke så mange tros- og livssynsamfun

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

Kronerulling har midlertidig reddet driften av organisasjonen for religiøse utbrytere.
Fri tanke 15.01.2020
Det finnes en stor mengde vitenskapelige studier og eksperimenter som tyder på at menneskelige utslipp bidrar til global oppvarming. Disse utgjør «bevis» for at slike utslipp kan føre til global oppvarming.
Fri tanke 14.01.2020
Fra i dag av er det mulig å registrere seg for likekjønnet vigsel i Nord-Irland.
Fri tanke 13.01.2020
Christian Lomsdalen har snakket med professorene Asbjørn Dyrendal og Sissel Undheim om blant annet Lego Chima, Star Wars, X-Files, Percy Jackson, Avengers og dommedagsspill.
Fri tanke 09.01.2020
Gikk du glipp av noen av de største sakene i fjor. Frykt ikke: Vi har samlet de ti mest leste Fri tanke-artiklene fra 2019.
Fri tanke 07.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt