AddToAny

Bedre vern mot passiv røyking!

Bedre vern mot passiv røyking!
Røyking kan dessverre medføre både helsemessige og rettslige utfordringer. I dag kan man fortsatt ufrivillig eksponeres for andres røyk, både på uteserveringer, holdeplasser, og utrolig nok; hjemme i egen bolig.
Norges Astma- og Allergiforbund har lenge kjempet for å endre dette. Nå ønsker myndighetene å endre loven, blant annet for å gi befolkningen et bedre vern mot passiv røyking. Helse- og omsorgsdepartementet har derfor sendt på høring flere forslag til endringer i tobakkskadeloven, bedre kjent som røykeloven. Her er det både gode, og mindre gode nyheter for NAAF. Gjennom vårt høringssvar vil vi derfor gi vår støtte til de gode forslagene, og tydelig adressere det vi mener er mangelfullt eller negativt for våre medlemmer.

En liten seier
Forslaget inneholder et eget kapittel som omhandler plager fra naboers røyking. Her foreslår departementet at det innføres et røykeforbud i fellesområder innendørs. I tillegg ønsker de å gjøre det tydelig at det er mulig å vedta røykeforbud på utendørs fellesområder. NAAF har gjentatte ganger påpekt at borettslag og sameier har mulighet til dette, gjennom både borettslagsloven og eierseksjonsloven, men vi har stått nærmest alene om disse utspillene. Nå får vi altså støtte fra myndighetene, som i høringsnotatet bekrefter at dette har vært mulig. De
Gå til mediet

Flere saker fra AstmaAllergi

Stadig flere rammes av parfyme- og duftintoleranse. Hele en av fem oppgir at de plages av andres parfymebruk. Derfor arrangerer vi «Parfymefri uke» hvert år i uke 43.
AstmaAllergi 08.10.2021
Et landsmøte er en begivenhet vi ser fram til med glede og forventning. Organisasjonens øverste organ skal behandle og vedta en rekke viktige og formelle saker, og et nytt forbundsstyre skal velges. I tillegg er landsmøtet en viktig møteplass for alle som jobber for å gjøre Norge friskere.
AstmaAllergi 08.10.2021
..luftforurensning kan forårsake hjerte- og karsykdommer?
AstmaAllergi 08.10.2021
Før sommeren sendte NAAF en ut stor medlemsundersøkelse. Tusen takk for alle tilbakemeldinger og tips til hvordan vi kan gjøre en enda bedre jobb.
AstmaAllergi 08.10.2021
AstmaAllergi 08.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt