AddToAny

BEDRE MATTILBUD GIR MINDRE MATSVINN

BEDRE MATTILBUD GIR MINDRE MATSVINN
Året etter at Sykehuset Innlandet HF innførte et nytt serveringssystem kan det vise til 30 tonn mindre matavfall. Hvordan er det mulig å få til noe slikt i praksis, i så stor skala? - Det er viktig å gå systematisk til verks for å knekke koden, sier Oddvar A. Henriksen, avdelingssjef matforsyning.
Oppskriften på matsvinn-suksessen virker opplagt: Tilpassede porsjoner og valgfrihet både når det gjelder hva og når pasienten ønsker å spise. Men: Det lages svimlende 7000 middager ukentlig på produksjonskjøkkenet på Lillehammer. Pasienter på Sykehuset Innlandet kan velge mellom hele 10 retter til middag og pasientene er spredt på 70 avdelinger rundt om i hele Innlandet. Pårørende og besøkende kan også kjøpe middag på avdelingene, og spise sammen med pasientene. Hvordan få nesten 9000 ansatte til å tenke på matsvinn i en travel hverdag?
Oddvar A. Henriksen forteller at Sykehuset Innlandet allerede i 2015 startet arbeidet med å få bukt med matavfallet. Året før ble sykehuset ISO-sertifisert. Det innebar at også avdeling matforsyning måtte utarbeide handlingsplaner for å redusere miljøbelastninger som følge av driften. Ledergruppen valgte ut matsvinn som satsningsområde. De satte seg mål om å redusere det med 10 prosent, altså 9300 kg i løpet av et år. Alle seksjonskjøkken, postkjøkken, kantiner og produksjonskjøkken ble involvert i arbeidet.
Sykehuset Innlandet samlet seg om følgende def
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt