AddToAny

-Barnehagelærerne må tørre å ta plass i debatten

-Barnehagelærerne må tørre å ta plass i debatten
Som barnehagelærere og studenter må vi ha rett til å ytre oss kritisk, uten frykt for represalier. Vi må tørre å ta plass i debatten for en bedre barnehage. Det stormer. Det stormer rundt læreren i barnehage og skole.
I debattene om lærerprofesjonen, om læreres rett til ytringsfrihet, om å bryte en taushetskultur i skole og barnehage, om å gi lærere tillit. I midten av denne stormen står barna. De som gjør det hele verdt det. Barna som gir lærere mot til å stå i uværet, bråket og stormen. Barna som lever livene sine i barnehagen og som ikke kan velge å gå når det stormer som verst.

Barnas beste

Er det ikke barns beste som driver oss? Jeg tror det. Og ansvaret vi påtar oss idet vi trer inn i lærerprofesjonen og dens fellesskap. Der vi kan løfte blikket for å se helheten, hverandre,

mangfoldet og fellesskapet. Og så må vi tørre å bruke hverandre og stå sammen i kampen for en bedre barnehage

Les mer

Flere saker fra Første steg

Barnehageansatte som fikk opplæring i instrumenter og ny kunnskap om musikkens betydning for barns språkutvikling turte å synge og spille mer i barnehagen etterpå, viser studie.
article_web Første steg 16.11.2018
Blir barns oppvekst og lek truet i samfunnet slår Dion Sommer hardt tilbake. Den danske psykologiprofessoren er imot testing av barnehagebarn, og tar nå et oppgjør med eget fag. Mandag ettermiddag.
article_web Første steg 15.11.2018
Hvordan har barna det i barnehagen når de voksne har tid, kunnskap og et stort hjerte? Hvordan har de det når de voksne ikke har tid og lite kunnskap. Her er to ulike hverdager ut fra mine erfaringer. Hverdag 1 Helt ny.
article_web Første steg 14.11.2018
Med norske arvedresser får franske barnehagebarn oppleve uteaktiviteter de ellers aldri ville hatt mulighet til. Og det takket være den norske barnehagelæreren Torhild Cascales.
article_web Første steg 08.11.2018
«Kan vi få vann?» er et spørsmål du sikkert har fått mange ganger. Hvorfor ikke gjøre badet i barnehagen om til en helsestasjon med vann- og rollelek? «Kan vi få vann?» Det et spørsmål alle barnehageansatte har blitt stilt mer enn en gang.
article_web Første steg 31.10.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt