AddToAny

-Barnehagelærerne må tørre å ta plass i debatten

-Barnehagelærerne må tørre å ta plass i debatten
Som barnehagelærere og studenter må vi ha rett til å ytre oss kritisk, uten frykt for represalier. Vi må tørre å ta plass i debatten for en bedre barnehage. Det stormer. Det stormer rundt læreren i barnehage og skole.
I debattene om lærerprofesjonen, om læreres rett til ytringsfrihet, om å bryte en taushetskultur i skole og barnehage, om å gi lærere tillit. I midten av denne stormen står barna. De som gjør det hele verdt det. Barna som gir lærere mot til å stå i uværet, bråket og stormen. Barna som lever livene sine i barnehagen og som ikke kan velge å gå når det stormer som verst.

Barnas beste

Er det ikke barns beste som driver oss? Jeg tror det. Og ansvaret vi påtar oss idet vi trer inn i lærerprofesjonen og dens fellesskap. Der vi kan løfte blikket for å se helheten, hverandre,

mangfoldet og fellesskapet. Og så må vi tørre å bruke hverandre og stå sammen i kampen for en bedre barnehage

Les mer

Flere saker fra Første steg

La noen av barnas favoritter fra bøker og fortellinger flytte inn i lekerommet, slik som «Lille larven Aldrimett».
article_web Første steg 16.04.2019
Jeg står ute foran huskene i barnehagen da en jente klatrer opp på huska, ser på meg og spør: «Var jeg flink nå?» Min jobb er å gi henne følelsen av å bli sett, i stedet for å vurdere henne ut fra det hun gjør.
article_web Første steg 14.04.2019
Som ung barnehagelærerstudent var Elin Eriksen Ødegaard naturverner og deltok i Alta-aksjonen. Nå styrer hun 25 millioner kroner til forskning på danning og bærekraftige barnehager.
article_web Første steg 08.04.2019
Livsmestring er et nytt begrep i rammeplanen. Hvordan vi kan fylle begrepet i barnehagen er ikke så enkelt som det kan se ut som.
article_web Første steg 03.04.2019
Gutten i barnehagen slo, snakket frekt og løy mens han så oss i øynene. Noe skjedde, da jeg ble godt kjent med ham.
article_web Første steg 01.04.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt