AddToAny

Barna som er glemt - eller ekskludert fra brukerstyrt personlig assistanse?

MENINGER: BPA er ikke helsehjelp og skal derfor bli Navs ansvar, mener flere funksjonshemmedes organisasjoner. Løvemammaene er ikke en av dem, skriver styremedlem Lene Nilsen i dette innlegget.
Tweet

Denne artikkelen er et debattinnlegg og gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Løvemammaene har gjennom BPA-utvalgets arbeid både hatt møter og sendt skriftlige innspill der vi har presisert viktigheten av syke og funksjonshemmede barn og unges behov for en BPA-ordning (brukerstyrt personlig assistanse) som også inkluderer helsehjelp.

Da den offentlige utredningen «Selvstyrt er velstyrt» var ferdig og ble lansert, ble vi mildt sagt skuffet. Utvalget, som skulle representere alle funksjonshemmede med behov for BPA, glemte barnefamiliene - og for så vidt andre personer med behov for helsehjelp.

Utvalget, som skulle representere alle funksjonshemmede med behov for BPA, glemte barnefamiliene - og for så vidt andre personer med behov for helsehjelp.

Mange av barna til Løvemammaenes medlemmer har ulike medisinske utfordringer og er helt avhengige av BPA (noen ganger med fagkompetanse) gjennom deler av eller hele døgnet - hele året - for at barnet skal kunne bo hjemme, få forsvarlig hjelp og samtidig leve et likestilt og godt liv.

Disse barna går i barnehagen og på skolen, henger med vennene sine og deltar på fritidsaktiviteter, heier på søsken som spiller håndballkamp, koser seg på lekeplasser, drar på telttur og ferieturer med familien, og kjenner på sand

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

- CRPD må inn i menneskerettsloven. Jeg oppfordrer regjeringen til å lande riktig, sier stortingspolitiker Kamzy Gunaratnam fra Arbeiderpartiet. Med helhjertet støtte fra NHF og NFU.
Handikapnytt 18.08.2022
De er enige om målet: At BPA skal være et frigjøringsverktøy for alle. Men konsekvensen av det som står om helse i NOU-en og dissensen, er det fremdeles full strid om.
Handikapnytt 17.08.2022
Nå kan de som sørger for en barrierefri fritid, få et nytt inkluderingsmerke. - I Norge skal alle få lov til å være med, sier statssekretær Gry Haugsbakken.
Handikapnytt 17.08.2022
Ytringsfrihetskommisjonen vil at CRPD innlemmes i norsk lov, at lovverket om universell utforming bør følges tettere, og at toleranse bør inn i Grunnloven.
Handikapnytt 16.08.2022
Mange foreldre til barn med funksjonsnedsettelse lurer på hvilke rettigheter barna har i grunnskolen. FFO har laget videoer som kan hjelpe.
Handikapnytt 16.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt