AddToAny

Bank Utelukker ikke nye svermerier i vest Selv om sparebankene Tysnes og Etne kastet forlovelsesringene rett før palmehelgen, utelukkes ikke nye forsøk på ekteskap i fremtiden. Bank

Bank Utelukker ikke nye svermerier i vest Selv om sparebankene Tysnes og Etne kastet forlovelsesringene rett før palmehelgen, utelukkes ikke nye forsøk på ekteskap i fremtiden. Bank
OFFENSIV HOLDNING: Hovedtillitsvalgt Steffen Sleire Opdal i Tysnes Sparebank mener det er en viktig oppgave å ha en offensiv holdning til fremtidige utfordringer, og at det i så måte var helt riktig å forhandle fusjon med Etne Sparebank.
(Foto: Tysnes Sparebank).

Utelukker ikke nye svermerier i vest

Selv om sparebankene Tysnes og Etne kastet forlovelsesringene rett før palmehelgen, utelukkes ikke nye forsøk på ekteskap i fremtiden.

MAGNE S. OTTERDAL

Men med en samlet forvaltningskapital på drøyt fem milliarder kroner, ville en sammenslått Tysnes/Etne Sparebank nå uansett vært for liten til å møte de store utfordringene i banksektoren. Dette ifølge analysen Finansfokus nylig har publisert.

Tysnes Sparebank klarer seg godt alene fremover

Rune Ramsvik

Etter tre måneders planlegging av det lokale bankbryllupet, ble drømmen om nok et sparebankekteskap avblåst den aller siste uken av forhandlingene. Men kimen til at det kunne bli knute på tråden kom bare et par dager etter forlovelsen i desember. Tysnes Sparebank er en av de 53 bankene i Eika-alliansen som skal flytte it-tjenestene fra den danske leverandøren SDC til Tieto Evry. Etne Sparebank er allerede i Tieto Evry-folden. En sammenslåing av de to bankene ville ikke latt seg gjøre teknisk før hele Eika-alliansen er konvertert til Tieto Evry.

- De tekniske utfordringene ble endelig stadfestet som umulige å komme rundt den siste uken før vi avsluttet forhandlingene, skriver banksjef Dag Sandstå i Tysnes Sparebank i en epost til Finansfokus.

VILLE TATT FLERE ÅR

Banksjef Rune Ramsvik i Etne Sparebank viser overfor Finansfokus til sine uttalelser til lokalavisen Grannar i Etne. Nyheten om Eika-alliansens overgang til Tieto Evry kom bare et par dager etter at de to sparebankene signerte intensjonsavtalen i desember 2020. Til Grannar sier Ramsvik at de ikke helt så konsekvensen av it-konverteringen i starten, men at de etter møter med Tieto Evry kartla de ulike tidsmessige scenariene.

- Det vi oppdaget da, var at en teknisk fusjon mellom våre IT-systemer ikke vil være realistisk før om flere år, sier Rune Ramsvik.

De to lokalbankene i Vestland vil fortsatt ha et godt øye til hverandre, skal vi forstå banksjefe

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

GOD MATCH: Konsernsjef Kjerstin Braathen viser til flere grunner til at Sbanken og DNB er en god match. - Vi kan få til mye mer sammen enn hver for oss, sier hun. (Foto: GORM K. GAARE).
Finansfokus 15.04.2021
UNIK POSISJON: - I dag har jo Sbanken en unik posisjon i Norge som en meget veldrevet digitalbank. De scorer høyt på kundetilfredshet og har meget dyktige og kompetanse ansatte, sier Hogne I. Tyssøy i Holberg.
Finansfokus 15.04.2021
HELT ÅPENT: - Umulig å svare på om fusjonen blir godkjent, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet. (Foto: Konkurransetilsynet).
Finansfokus 15.04.2021
ØNSKER VELKOMMEN: Hovedtillitsvalgt Lillian Hattrem ønsker de ansatte i Sbanken hjertelig velkommen til DNB hvis oppkjøpet går gjennom.
Finansfokus 15.04.2021
HYBRIDLØSNING: Linda Lai tror at mange kommer til å ha en kombinasjon mellom hjemmekontor og å være på arbeidsplassen også etter pandemien gir seg.
Finansfokus 15.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt