NNN-arbeideren
20.04.2023
I Portugal bør visstnok et godt kjerringemne beherske minst 365 bacalao-retter; en for hver dag. I Folldal holder det med den ene.
Gode matopplevelser kan etse seg inn i hukommelsen. I likhet med andre kulturelle opplevelser. Noen ganger skjer de på samme tid. Andre ganger forenes de først med noen tiårs mellomrom.
Litt sånn er det når NNN-arbeideren besøker Primar i Folldal, en kjølig mars-morgen. I det vi entrer fabrikken og møtes av den deilige lukta av den tomatbaserte klippfiskretten, presser nemlig strofene fra sangen Bacalao fra The Brazz Brothers seg fram:
«Han var ein vanlig torsk, oss kalla han det på norsk!
Ei smakte det der sør, halsen kjentes full av klør, det smakte kjempegodt. Og stemninga på topp!
Så ska ei seie mitt - detta e min favoritt!»
Så over til det herlige refrenget: «bacalaaaaao bacalaaaaaao bacalaaaaao bacalabalacalo»
ALASKA PÅ FOLLDALSK
Ja, det er full forståelse om du ikke helt henger med her nå. TV-serien «Julefergå» var tross alt en nokså mislykket oppfølger til kult-TV-serien «The Julekalender» langt tilbake på 1990-tallet. Men selv
Les opprinnelig artikkelLitt sånn er det når NNN-arbeideren besøker Primar i Folldal, en kjølig mars-morgen. I det vi entrer fabrikken og møtes av den deilige lukta av den tomatbaserte klippfiskretten, presser nemlig strofene fra sangen Bacalao fra The Brazz Brothers seg fram:
«Han var ein vanlig torsk, oss kalla han det på norsk!
Ei smakte det der sør, halsen kjentes full av klør, det smakte kjempegodt. Og stemninga på topp!
Så ska ei seie mitt - detta e min favoritt!»
Så over til det herlige refrenget: «bacalaaaaao bacalaaaaaao bacalaaaaao bacalabalacalo»
ALASKA PÅ FOLLDALSK
Ja, det er full forståelse om du ikke helt henger med her nå. TV-serien «Julefergå» var tross alt en nokså mislykket oppfølger til kult-TV-serien «The Julekalender» langt tilbake på 1990-tallet. Men selv