Kjøttbransjen
30.01.2020
Når Nortura nå legger ned virksomheten på Otta, er det en klar parallell til Nortura-nedleggelsen på Sortland for åtte år siden. Den gang oppsto Bø Gårdsslakteri i kjølvannet av nedleggelsen i nord.
Nylig ble dette gårdsslakteriet tildelt bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Nordland regi av Innovasjon Norge. Og for et par uker siden deltok Bø Gårdsslakteri for aller første gang på den store mat- og reiselivsmessen i Berlin, Grüne Woche. Begge begivenhetene er daglig leder Arne Einar Olaussen stolt og beæret over. Han er allikevel opptatt av det som skjer på Otta akkurat nå.
- For meg framstår Otta-nedleggelsen som en reprise på det jeg og andre i mitt område opplevde for ti år siden. Forskjellen er
Jan Robert Jensen ble ansatt i full stilling høsten 2016 og arbeider både på garden og i slakteriet/gardsbutikken. Han er utdannet klassifisør og har fagbrev i kjøttskjæring.
vel at hos oss dreide det seg mer om en form for seigpining. Nå opplever jeg at det har gått svært så raskt i forbindelse med nedleggelsen i Gudbran
Gå til mediet- For meg framstår Otta-nedleggelsen som en reprise på det jeg og andre i mitt område opplevde for ti år siden. Forskjellen er
Jan Robert Jensen ble ansatt i full stilling høsten 2016 og arbeider både på garden og i slakteriet/gardsbutikken. Han er utdannet klassifisør og har fagbrev i kjøttskjæring.
vel at hos oss dreide det seg mer om en form for seigpining. Nå opplever jeg at det har gått svært så raskt i forbindelse med nedleggelsen i Gudbran