AddToAny

- Bærekraft er en del av vårt DNA

- Bærekraft er et konkurransefortrinn, men ikke en konkurranse man kan vinne. Det var et av utsagnene som gikk igjen da Schneider Norge inviterte til digitalt innovasjonstreff i dag.
Av Odd Borgestrand

Direktør for digitalisering og forretningsutvikling i Entra, Åse Lunde, representerte eiendomsbransjen, og slo fast at bærekraft nå er en del av konsernets DNA. - Nye bygg står kun for èn prosent av norsk bygningsmasse. Skal vi løse utfordringene må vi ha mer fokus på rehabilitering av gamle bygg, og hvordan vi kan samarbeide for å gjøre en større forskjell, slo Lunde fast i sitt innlegg.

Entra har gått i front når det gjelder både energi-reduserende tiltak og energiproduksjon. Det vi har gjort i Powerhouse alliansen er revolusjonerende, også i verdensmålestokk. Det vi ser på nå er hvordan vi kan gjøre en forskjell fortere enn vi klarer med energitiltakene, og dette handler om å bruke de ressursene som allerede finnes.

Den glemte klimakjempen

- Byggenæringen er den glemte klimakjempen. 40 prosent av all energibruk og 36 prosent av karbonutslipp i EU går til drift av bygg. 40 prosent av alle materialer som produseres benyttes av bygg- og eiendomsnærin

Les mer

Flere saker fra VVS Aktuelt

På det meste var 4400 lærlinger permitterte på grunn av koronapandemien. I mai 2020 var hver tiende lærling permittert, men i dag er tallet under 200.
VVS Aktuelt 23.06.2021
De siste 15 årene har Finn Midtbøe AS, med 54 ansatte og snart 14 lærlinger, utdannet over 50 lærlinger, hvorav de aller fleste har bestått svenneprøven på første forsøk.
VVS Aktuelt 23.06.2021
Da Dan-Christer Virak fikk tilbud om å overta Comfort Flekkefjord, trengte han ikke lang betenkningstid. Nå er han og kameraten Kimmy Nesje klare for å drive det videre, og de ser etter flere rørleggere.
VVS Aktuelt 22.06.2021
En 3D laserskanner på en autonom robothund gjør at tilstanden på byggeplasser og høyrisiko-områder kan overvåkes og kartlegges døgnet rundt.
VVS Aktuelt 22.06.2021
Skanska har signert kontrakt med Avantor om å bygge det som blir et landemerke i Nydalen og ett av hovedstadens mest klimaambisiøse bygg.
VVS Aktuelt 22.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt