AddToAny

Avlssuksess i Fåvang

Avlssuksess i Fåvang
Barbro Braastad og Bjørn Sønstevoldhaugen har allsidig drift på gården Prestangen i Fåvang. I tillegg til melkekua har de smågrisproduksjon (satellittbesetning), sau og noen ammekyr.
Dyrket areal på fjellet er avgjørende for driftsgrunnlaget, og omtrent 80 prosent av fôrproduksjonen skjer i fjellet. - Vi ønsker ikke så mye av hvert - for oss passer det bedre med flere produksjoner enn bare melkeku, sier Barbro.

Både hun og Bjørn er hjemme på heltid og de to yngste sønnene er veldig husdyrinteressert og aktivt med i drifta. Det er inspirerende at ungene er så ivrige til å være med på det som skjer på gården.Avlsinteressen inn med morsmelka Far til Barbro, Rolf Braastad, var inseminør i en årrekke og avlsinteressen har blitt videreført. - Husker da jeg var liten og var med far på fjøsmøte på Norstumoen på Koppang før vi flyttet til Fåvang. Jeg husker bare lysekrona i taket for jeg lå for det meste på ryggen på gulvet og lekte. Men jeg var med på eksteriørdømming av ku og husker jeg vant et slikt dartspill med borrelås i stedet for spisse piler. Jeg har nok fått kuinteressen inn fra mor og far. I fjøset styrte far oksevalget, mens jeg var mest opptatt av morsida. Interessen for morsida i avlsarbeidet er bevart og både Prestangen og Gopollen kommer fra Oline-kulinja, og mor til Prestangen er mormor til Gopollen. Fagmiljøet i bygda betyr mye, og Barbro forteller at de har et aktivt produsentla
Gå til mediet

Flere saker fra BUSKAP

Ønsket med piloten var å få mer kunnskap om hvordan dyrevelferden og dyrehelsa er i fjøs med fôringsliggebås kontra vanlige løsdriftfjøs. Som sammenligningsgrunnlag brukte vi de 157 besetningene i Kutrivsel-prosjektet.
BUSKAP 28.06.2024
Buskap vil gjerne ha bilder fra leserne vi kan bruke på denne siden. Bilder kan sendes som vedlegg i e-post til rlr@geno.no eller lastes opp på www.filemail.
BUSKAP 28.06.2024
Gårdbruker Erik Wedum på Lillehammer har tatt grep for å bli mer selvforsynt med energi.
BUSKAP 28.06.2024
BUSKAP 28.06.2024
De to organisasjonene vil utrede mulighetene for å styrke kunnskapsutviklingen og rådgivingstjenestene til norske bønder innen husdyr- og planteproduksjon.
BUSKAP 28.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt