AddToAny

Audun Bårdseth går fra konstituert til fast sjef i Gjengangeren

Audun Bårdseth går fra konstituert til fast sjef i Gjengangeren
43-åringen med bred intern erfaring er ansatt som ny ansvarlig redaktør og daglig leder. Bjørn Åge Mossin kl. 12:13 Oppdatert: 13. mai 2016 kl. 12:14 Audun Bårdseth etterfølger Torgeir Lorentzen i dobbeltsjefrollen.
Han har vært konstituert i funksjonen siden Lorentzen meldte sin avgang i november i fjor.

Bårdseth har lang fartstid og bred erfaring fra Gjengangeren. Han ble ansatt i lokalavisa i Horten som journalist i 1994.

Siden har han vært vaktsjef og nyhetsredaktør i mediehuset.

Ti år som nyhetsredaktør

- Jeg var nyhetsredaktør i ti år, men dette er en helt annen jobb. Nå får jeg et helt annet forhold til avisa både internt og utad. Tiden som konstituert har ikke avskrekket meg, tvert imot. Det har vært veldig morsomt og lærerikt, sier Bårdseth til Journalisten.

Nå gleder han seg til å fortsette å være en del av det lokale engasjementet som driver både byen og avisa. Men det blir ingen revolusjon i Gjengangeren, forsikrer han, Det er liksom heller ikke stilen i tradisjonelt borgerlige Horten.

- Men har du sterke meninger som kommer til å prege Gjengangeren?

- Ja, det har jeg. Jeg har blant annet videreført tradisjonen med egen lørdagskommentar, i samarbeid med vår faste tegner Anders Kaardahl. Det er et format jeg har blit glad i og som jeg ønsker å videreutvikle, i samarbeid med den dyktige staben her.

Amedia-samarbeid

Bårdseth sier at han føler seg trygg også i den administrative og økonomiske rollen, i samarbeid med styreleder Øystein Hjørnevik og andre i eierkonsernet Amedias virksomhet i Vestfold.

- Med Bårdseth får avisen en leder som vil bidra aktivt til at Gjengangeren kommer seg godt igjennom de endringene mediebransjen står oppi. Han forstår utviklingen og legger stor vekt på Gjengangerens digitale satsing videre. Han kjenner Gjengangeren og Horten til fingerspissene, og har som nyhetsredaktør gjennom et tiår ledet et nyhetsarbeid som sterkt har medvirket til at Hortens lokalavis har styrket sin posisjon og hatt opplagsvekst, sier Hjørnevik til Gjengangerens nettutgave.

Styreleder Øystein Hjørnevik (bak) har formelt ansatt Audun Bårdseth som ansvarlig redaktør i Gjengangeren. Foto: Ellen Johannessen, Gjengangeren

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Patrick Reed går til sak mot NBC-eide Golf Channel og en av deres ansatte. Han mener han har blitt utsatt for ærekrenkelse i flere år.
Journalisten 17.08.2022
Dukket opp på video. - Syria nekter for å ha bortført eller for å holde amerikanske statsborgere fanget, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i landet.
Journalisten 17.08.2022
Høyt på åpen liste over politikkrelaterte annonser. Facebook i Norge har innkassert 43,7 millioner kroner på annonser om samfunnsproblemer, valg eller politikk det siste drøye året, ifølge sosialmediets egen oversikt.
Journalisten 17.08.2022
- Selvsagt ikke vrang vilje som ligger til grunn, sier Karianne Solbrække.
Journalisten 17.08.2022
Journalistyrket er ikke det samme som før digitaliseringen av avis, mener TV 2-profilen.
Journalisten 17.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt