AddToAny

Arkitektur i gave

Arkitektur i gave
Nordic donerer arbeidskraft, AHO deltar med studiokurs. - NAL kan be om donasjoner via kontingenten slik som i Canada, sier lederen for Arkitekter uten grenser i Norge, Alfonso Rengifo.
- Det var i løpet av en fjelltur med jobben at jeg kom i snakk med andre utenlandske kolleger og vi i felleskap bestemte oss for å gi noe tilbake, etter alle fordelene vi har opplevd ved å jobbe i et land som Norge, sier Rengifo, som opprinnelig er fra Colombia.

Til å begynne med holdt det å jobbe frivillig med Arkitekter uten grenser (AUG) på fritiden, forteller han. Men så nådde Rengifo et vendepunkt.

Dyttet videre

For fire og et halv år siden døde søsteren hans brått.

- Søsteren min dedikerte sitt liv til å hjelpe andre da hun levde. Så det var den siste dytten jeg trengte for å gjøre dette, sier Rengifo om hvorfor han sluttet i jobben som BIM-ansvarlig for Nordic for å jobbe med AUG.

Men AUG tar ikke all tiden hans.

- Jeg har friheten til å bruke den tiden jeg trenger på det, og så kan jeg jobbe frilans med det jeg er god til ved siden av. I tillegg har jeg tid til familien min, sier han.

Arvet hardware, betaler for nettside

AUG bruker kun penger på de frivillige prosjektene og til grunnleggende kontordrift i Norge, ifølge Rengifo. Etter hvert håper han å kunne ansette andre til å arbeide fulltid eller deltid på prosjektene.

- Ikke på noe tidspunkt vil jeg ha noen kompensasjon for mitt arbeid, sier Rengifo.

Han har nok med det han tjener som frilanser, mener han.

- Mitt mål er å bygge denne organisasjonen så den kan fortsette å fungere etter at jeg ikke er involvert lenger.

Frilansarbeidet er han gjør, er stort sett for de andre arkitektene i kontorfellesskapet der han holder til, i det gamle Stenersenmuseet i Vika i Oslo

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Japanske Kengo Kuma og danske Schmidt Hammer Lassen videre i konkurranse om Ibsen-bibliotek i Skien.
Arkitektnytt 17.01.2020
Kari Nissen Brodtkorb ble arkitekt fordi hun var snusfornuftig og dansegal. Siden har hun kjempet for den gode arkitekturen.
Arkitektnytt 17.01.2020
En badstu, et skytefelt og Snøhettas undervannsrestaurant blant de nominerte til Doga-pris.
Arkitektnytt 16.01.2020
«Oslo står overfor mange viktige og store prosesser de kommende årene,» skriver Oslo Arkitektforening (OAF). Nå søker de medlemmer til en ny debattkomité som skal sette dagsorden.
Arkitektnytt 15.01.2020
Gisle Løkken, president i Norske arkitekters landsforbund (NAL) 15. januar 2020
Arkitektnytt 15.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt