AddToAny

Arbeidsløse, men ikke helt råd løse

Arbeidsløse, men ikke helt råd løse
Midt i julestria jobber 86 ansatte ved snart nedlagte Telenor Kundeservice Harstad for å finne ut av hva de skal gjøre fra og med årsskiftet.
- At det er bra å være organisert i en tid som dette, er 110 prosent sikkert, sier Kjell Oddvar Bendiksen, tillitsvalgt ved Telenors Harstad-avdeling. Han har jobbet i Televerket og i Telenor i 41 år, og har vært med på hele utviklingen, fra å montere opp Televerkets infrastruktur med rundt 50 montør-kollegaer i Harstad, til Telenor nå kutter siste store rest i Nord-Norge.
Det er 86 som mister jobben når avdelingen stenger fra og med 1. januar 2018. Telenor legger ned kundeservice-avdelingen i Harstad fordi kundene ikke ringer like mye som før.
- Jeg har aldri vært i en sånn situasjon. Det blir spesielt, sier Bendiksen, nå som et langt liv i samme bedrift går mot slutten.

LOKALAVISA TIPSET. Det var i starten av oktober at han fikk en telefon. Det var lokalavisa som hadde fått et troverdig tips om at avdelingen skulle legges ned. Bendiksen hadde en viss følelse av at dette kunne skje, men sa han ikke hadde kjennskap til det og ba journalisten ringe hovedtillitsvalgt Kosom Alexsander Skaale.
Det at han fikk et varsel av journalisten gjorde at de fikk satt i gang en prosess som blant annet førte til en måneds utsettelse av nedleggelsen der tall har blitt endevendt for å se hvordan Telenor alternativt kunne opprettholdt drift i Harstad.

PROVOSERENDE. Ekstra provoserende er det for de som mister jobben at Telenor har outsourcet kundeservice i Canal Digital. Dette kunne de insourcet, mener Bendik
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
LO Ingeniør 13.12.2017
Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt