AddToAny

Ann-Helen ruller rett forbi byråkratiet med brukerpass

Et brukerpass forenkler hverdagen for hjelpemiddelbruker Ann-Helen Skogly. Hun er en av 1734 personer som er med i en ordning mange flere vil kunne ha nytte av.
Tweet

Ann-Helen Skogly er en erfaren bruker av hjelpemidler og har hatt brukerpass i mange år. Det har forenklet hverdagen betraktelig.

For hjelpemidler går i stykker, og nye hjelpemidler kommer til. Kanskje trenger man en bedre stol, en skikjelke eller en sykkel?

Med brukerpasset kan Skogly velge om hun vil bruke kommunen, hjelpemiddelsentralen eller leverandøren når nye behov oppstår, enten det gjelder utprøving av ny rullestol, reparasjon av hjelpemidler hun har eller faglig rådgivning.

Fordi hun slipper å gå gjennom ergoterapeut for å søke, sparer hun tid og får bedre styring i eget liv.

Kort vei til det man ønsker

Skogly har for det meste valgt å kontakte sin lokale hjelpemiddelsentral, som er Nav Hjelpemiddelsentral på Tiller sør for Trondheim.

- Jeg forteller hva jeg har behov for, om det trengs reparasjon eller om jeg vil prøve ut en ny stol. Så sender de tekniker eller jeg får en dato der vi møtes, og jeg får testet det nye. Det hele går fort, sier hun.

Jeg forteller hva jeg har behov for, om det trengs reparasjon eller om jeg vil prøve ut en ny stol. Så sender de tekniker eller jeg får en dato der vi møtes, og jeg får testet det nye. Det hele går fort.

Permobilen, den manuelle rullestolen og armsykkelen hun har, er kommet i hus på denne måten.

I forbindelse med en sykkel hun hadde tidligere, var hun i direkte kontakt med leverandøren. Da hun ble oppmerksom på en skikjelke hun mente ville være noe for henne, sendte firmaet som leverer den en e-post med opplysninger så hun kunne bestille selv.

- Jeg besøker hjelpemiddelmesser hvor jeg får mye informasjon om hva som finnes på markedet. Det er veldig enkelt når det da er kort vei til å be om utprøving, forteller hun.

Permobil-hjelp i en fei

For Ann-Helen Skogly har det fungert godt å bruke hjelpemiddelsentralen når noe må repareres også. I slike tilfeller har Kirsti Stenersen, regionleder i Norges Handikapforbund Trøndelag, god erfaring med å kontakte leverandøren direkte.

Som den gangen hun skulle på sentralstyremøte i NHF i Oslo, og den elektriske rullestolen plutselig ikke ville gå verken framover eller bakover, og hun ble stående like utenfor møterommet.

Først ringte hun hjelpemiddelsentralen, som sendte en tekniker. Men han kunne ikke løse problemet, og Kirsti sto der like fullt. Da ringte hun Permobil direkte.

- De kom, ga meg lånestol, tok med seg Permobilen og reparerte den mens jeg var i møte.

Stenersen fikk gjort det hun skulle, og stolen var ferdig før møteslut

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Utviklingshemmede får i for liten grad bestemme over sitt eget liv, mener Likestillings- og diskrimineringsombudet. Han anbefaler endringer i lovverket.
Handikapnytt 24.06.2022
Barnevernet trenger mer kompetanse på funksjonsnedsettelser. Det var budskapet som Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) og flere av deres medlemsorganisasjoner hadde med til et møde med barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) nylig.
Handikapnytt 24.06.2022
Norsk innovasjon som legger til rette for bedre netter: En vendemadrass for barn skal både støtte og bevege så man ikke trenger å snu barnet i løpet av natten.
Handikapnytt 24.06.2022
Regjeringen gjør unntak fra utlysningskrav for statlige virksomheter slik at det skal bli lettere å bruke lønnstilskudd for å få blant annet funksjonshemmede i jobb.
Handikapnytt 22.06.2022
Elektriske rullestoler som kan legges sammen og stoler som kan gå i 15 km/t. Begge deler er med i Navs nye anbud.
Handikapnytt 21.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt