AddToAny

Anette Melsom Myhre tok tittelen

Anette Melsom Myhre tok tittelen
Anette Melsom Myhre holdt sesongen helt ut og ble Årets shorthanded-seiler. - Det har vært en utrolig morsom og lærerik sesong, sier hun.
Ut av intet kom Anette Melsom Myhre i år inn på arenaen for shorthanded-seilerne - og nå etter endt sesong sopte hun med seg den største poengpotten og ble Årets shorthanded-seiler. Det er første gang en dame troner på toppen av denne listen - alene. Anne og Arild Heldal delte tittelen i 2015, men i år er Anette helt alene om den.

Helt ukjent med shorthanded-seiling er ikke Anette. Hun deltok i shorthanded-klassen i Færder'n i 2014 og ble nummer fire der. Fire år etter var hun med i Hollænderseilasen og ble nummer ti. Hun har også forsøkt seg i TwoStar, men uten å fullføre. I år har hun imidlertid gjennomført en hel sesong som shorthanded-seiler, noe som dukket opp som et alternativ for henne da sesongen ikke ble helt som planlagt. I 2019 seilte hun Oslofjorden Seilklubb opp i eliteserien i seilsportsligaen, og planen for i år var å delta for fullt der.

Men slik ble det ikke. Med koronarestriksjonenes begrensninger så hun derimot muligheten til å få seilt i år i shorthanded-klassen. Og grep den.

Gøy og lærerikt

- Det har vært kjempegøy og utrolig lærerikt bare å være to om bord. Man er jo nødt til å kunne håndtere alt; det er ingen andre som kan bidra, og da blir man flinkere på båthåndtering og i det å mestre de ulike situasjonene. Og så har det vært veldig gøy å seile med Morten Christensen og Magnus Hedemark, pluss det å få seilt såpass mye som vi har gjort i denne spesielle koronasesongen.

Anette har seilt en X-41 som samboeren Magnus eier sammen med broren sin.

Anette har sin bakgrunn i jolleseiling og er blant annet en svært habil Snipe-seiler med to sølv- og en bronsemedalje fra dame-EM i den klassen. Å få flere damer med i seiling ligger Anettes hjerte nær, og i mange år har hun vært en pådriver for å få samlet deltagere til dame-NM i Snipe. Og nå er hun en naturlig del av nettverket «Hun seiler» som Silje Brathagen With har tatt initiativet til

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

Stor oppslutning om nyetablert interesseorganisasjonen for tomanns offshore seiling
SEILmagasinet 27.10.2020
Siste nyheter fra America's Cup, Vendee Globe og annet snask
SEILmagasinet 26.10.2020
Under TV-aksjonen auksjonerte Alexander Ringstad og hans Xela Racing Team bort en seiltur for fire med deres foilende GC 32-katamaran. Prisen ble hele 60 000 kroner!
SEILmagasinet 25.10.2020
Selv om valgresultatet må vente til 1. november viser en undersøkelse blant medlemmene et klart flertall for Quanhai Li som World Sailings nye president.
SEILmagasinet 24.10.2020
Største finske seilerprosjekt siden Whitbread Ari Huusela er den første nordiske deltaker i Vendee Globe. Den 57 år gamle flygeren lever nå ut drømmen etter mer enn 30 år som aktiv havseiler.
SEILmagasinet 24.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt