AddToAny

Anbefaler frivillig vern i Østmarka

Anbefaler frivillig vern i Østmarka
Miljødirektoratet har vurdert at deler av Østmarka innfrir kravene til å kunne opprette en nasjonalpark, og anbefaler at en mulig verneprosess på privat grunn skjer gjennom frivillig vern.
Som en oppfølging av regjeringsplattformen, har Klima- og miljødepartementet (KLD) bedt Miljødirektoratet om å vurdere grunnlaget for å starte en verneplanprosess med sikte på å opprette en nasjonalpark i Østmarka.

Miljødirektoratet konkluderer med at et område på 50-70 km 2 av Østmarka kan fylle kravene til vern som nasjonalpa

Les mer

Flere saker fra SKOG

I november i fjor fikk Arena Skog i Trøndelag beskjed om at de rykker opp i «eliteserien» av norske næringsklynger fra 2020. Samtidig byttet de navn til WoodWorks!
SKOG 18.05.2020
Skogbruket utnytter de mulighetene som finnes i disse koronatider. Tynning med lange kjøreavstander er et virkemiddel for å holde skogsentreprenørene i arbeid. Det gir færre kubikkmeter tømmer per time og lavere sagtømmerandel.
SKOG 18.05.2020
Skogeiere som ikke er merverdiavgiftspliktige har rett på bruk av skogfond med skattefordel også på merverdiavgiftsdelen av kostnaden. Dette er det motsatte av det som hittil har blitt praktisert.
SKOG 18.05.2020
I motsetning til hogst, krever planting lite utstyr. Simon Andersson Støa er nøktern, men bestemt på hva du bør skaffe deg i tillegg til plantene.
SKOG 18.05.2020
Skogsentreprenørene kan pålegges å stille med utstyr ved skogbrann. De er i harnisk over at de ikke får dekket eventuell tapt inntekt.
SKOG 18.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt