AddToAny

Allsidig rebell

Allsidig rebell
- Hvis sjefen min, Camilla Stoltenberg, kunne kvittet seg med meg uten overskrifter, hadde hun nok gjort det, sier Marc Gayorfar, NTL-tillitsvalgt ved Folkehelseinstituttet.
Rebell. Kunstner. Tallknuser. Biologinerd. Han kan passe til et utall merkelapper. Ved første øyekast ser 54-åringen ut som han er på vei ut på ekspedisjon under fjerne himmelstrøk, i sin ustrøkne, hvite skjorte og kakifargede shorts. Så gestikulerer han engasjert om fotball, krøllene danser på hodet, og man har plutselig fornemmelsen av å sitte ansikt til ansikt med Liverpools Mohammed Salah. Vi er ikke de første som tenker i de baner, andre som har møtt Marc Gayorfar på fest, har spurt om å få ta bilder.

Hardt arbeidspress. Men akkurat nå er han mest interessant som mangeårig tillitsvalgt ved en statlig arbeidsplass som plutselig er på alles lepper. Koronasmitten har lagt et hardt press på mange av Gayorfars kolleger ved Folkehelseinstituttet (FHI). Allerede har en andel av de rundt 900 medarbeiderne notert seg for 19 000 overtidstimer.
- Hadde det ikke vært for en enorm innsats fra de ansatte, hadde vi aldri klart dette. FHI er en beredskapsorganisasjon, men det er på tide at man også ser på instituttet som en kriseorganisasjon. Covid-19 underbygger dette. Og det er ikke slik en kriseorganisasjon skal være; at du må ha et enormt antall overtidstimer for å håndtere situasjonen, sier Gayorfar.
Han synes det er merkelig hvis den sittende regjeringen slipper unna med dette, etter alle kuttene de har utsatt FHI for de siste årene.

Færre på smittevern. All overtidsjobbingen har presset seg på bare få år etter at FHI nedbemannet over hele linja, inkludert på smittevernavdelingen. Til den NTL-tillitsvalgtes store frustrasjon. Hans egne utregninger viser at det ble kuttet i alt 223 årsverk ved instituttet fra 2015 til 2018. 22 av disse var på fagområdet smittevern, der han selv tidligere jobbet med virus og influensa.
De tallene Gayorfar ikke får direkte fra ledelsen, bruker han mye tid på å regne ut selv. Foran seg på bordet legger han en rekke ark med håndskrevne utregninger.
- Her ser du hvordan st
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Posthornet

- Det ligger et et stort moralsk ansvar hos bestillerne i norske bedrifter som innhenter tilbud på transportoppdrag til å styre unna aktører som
Posthornet 13.09.2020
Det nye EU-regelverket for transportbransjen skal slå ned på ulovlig kjøring og sosial dumping. - Svært positivt for Posten og Bring og våre medlemmer i denne sektoren, sier leder Gerd Øiahals og divisjonstillitsvalgt Lars Nilsen.
Posthornet 13.09.2020
I den kalde krigens Norge var det de følsomme spørsmålene knyttet til NATO-medlemskap og forholdet til naboen i øst som dominerte den utenrikspolitiske debatten.
Posthornet 13.09.2020
Posten Norge kutter 25 postkontor innen utgangen av 2022. Arendal og Sandvika stenges før årsskiftet i nedskjæringene som berører 170 ansatte. - Jeg kjente en enorm tristhet og et vakuum innvendig da bomben ble sluppet, sier Kjersti Krogrud.
Posthornet 13.09.2020
... skulle legges ned. Kjersti Krogrud, Sandvika Postkontor"
Posthornet 13.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt