AddToAny

Alene på en øy

Alene på en øy
I tre vintre har 31 år gamle Helle Holte Bruland bodd alene på en øy i havgapet sør for Bergen. Men nå har hun bestemt seg for å flytte inn til fastlandet igjen. - Den helt egne roen her ute kommer jeg til å savne, men det er en tid for alt.
Annonse er lagt ut på finn.no. Det lille småbruket bygget i 1870 venter på nye eiere. Det er litt vemodig, men Helle har nye planer. Nå skal hun flytte inn i barndomshjemmet - også det et gammelt hus; en villa bygget i 1919.

- Noen vil nok tenke at det ble for tøft her ute. Helt alene vinterstid. Men det er ikke derfor jeg selger. Huset i Os står tomt. Der fortsetter nye drømmer. Jeg gleder meg blant annet til å lage ny hage, sier hun - til å klippe plenen og luke.

For sønnen på 8 år, som hun har delt omsorg for, og for resten av familien, føles det nok litt tryggere å få henne inn på land. Og hun må innrømme at det er mer fornuftig. At det er energibesparende. I dag bruker hun én time hver vei til jobben som arealplanlegger i Fusa kommune.Avhengig av båt

Øya Skorpo ligger i den vakre skjærgården, ytterst i Lysefjorden. Om sommeren er det yrende liv her. Vinterstid kan Bjørnafjorden i vest være lunefull. For å komme hit, må man ut i båt. Det er ingen vei på øya, kun en kronglete bratt sti mellom sjøen og husene. Helle har mang en kald vinterdag måttet kakke is for å klare å legge til land på Strøno, der bilen står. Og det har tidvis vært strabasiøst å komme seg hjem. Mer enn en gang har hun måttet overnatte på en sofa hos venner, rett og slett fordi det har vært for farlig å legge ut i en liten, åpen båt.

Her ute er hun tett på naturen. Hun trenger ikke sjekke værmeldingen.

- Det første jeg
Gå til mediet

Flere saker fra Hus & Bolig

Kommunale avgifter har okt vesentlig mer enn konsumprisindeksen de siste årene. Fra 2023 til 2027 vil vanngebyrene stige ytterligere 60 prosent og avlopsgebyrene 57 prosent. Hus & Bolig forklarer hvorfor:
Hus & Bolig 04.05.2024
Huseierne, Norsk Eiendomsmeglerforbund og Norsk Takst har i en rapport analysert hvordan avhendingsloven har fungert ett og halvt år etter at lovendringen trådte i kraft.
Hus & Bolig 04.05.2024
"En undersøkelse fra Showers to You viser at 3 prosent av britene kun vasker håndklærne sine én gang i året. Det tilsvarer 1,5 millioner mennesker.
Hus & Bolig 04.05.2024
Landslova er delt i ni bolker og ca. 220 kapittel.
Hus & Bolig 04.05.2024
Hageguiden er et nystartet norsk hageblad, utgitt av ekteparet Tore og Bjørnhild Fjeld.
Hus & Bolig 04.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt