AddToAny

Agroteknikk - en viktig møteplass for skogfolk

Agroteknikk - en viktig møteplass for skogfolk
Agroteknikk 2018 åpnet i dag på Norges Varemesse på Lillestrøm. Den gedigne utstyrsmessen varer hele helga fra 8. - 11. november. Rundt 200 utstillere viser her fram det nyeste og beste de har av utstyr.
Dette er med andre ord Norges største møteplass for alle som er opptatt av jordbruk og skogbruk. Skog var til stede på åpningsdagen, og under finner du noen av de «skognyhetene» vi fant. Men for all del, ta turen selv og lett opp det du er interessert i. Våre små glimt fra messen utgjør bare en brøkdel av det du kan finne på Lillestrøm i helga.

Selger Kesla tømmervogner gjennom Eikmaskin

De siste årene har finske Kesla OY solgt sine skogsvogner i Norge gjennom selskapet Schulstadsveen AS, mens annet traktormontert utstyr fra Kesla har vært solgt gjennom Eikmaskin og Valtras forhandlernettverk i Norge. For å styrke Keslas posisjon i markedet for skogsvogner og kraner, har Kesla OY, Schulstadsveen AS og Eikmaskin inngått et samarbeid om også å selge Kesla skogsvogner gjennom Valtras forhandlernettverket i Norge. Øyvind Shculstadsveen går inn som produktspesialist for Kesla OY i salgskjeden til Valtra gjennom Eikmaskin.

- Dett styrker det allerede tette produktsamarbeidet mellom Valtra og Kesla ytterligere. Gjennom vårt salgs- og serviceapparat vil vi i enda større grad ha en tilstedeværelse av Keslas tømmervogner både i salgs- og serviceleddet over hele landet, sier salgs- og produktsjef for Valtra produktene hos Eikmaskin, Tor Jon Garberg.

Øyvind Shulstadsveen synes også det blir spennende å få være med å utvikle salgsnettverket for Kesla-produkter videre i samarbeid med Eikmaskin.

- Dessuten lanserer Kesla en rekke produktnyheter i 2019, reklamerer han. - Blant de mest interessant er Kesla pro Traction, som er et nytt styringssystem for framdrift på hengeren. Dette systemet synkroniserer kjøringen mellom traktor og henger på kjøreretning og hastighet, slik at hengeren alltid følger perfekt bak traktoren. Via trekkraften på hengeren kan traktoren også få hjelp til å i bratte utforbakker, forteller Schulstadsveen. Tømmerhengerne fra Kesla kommer både som 9, 10 og 12 tonns.

- Og da snakker vi nyttelast - ikke brutto vekt, sier han.

Nyttig, men også morsomt

På årets Agroteknikk på Lillestrøm er det mange firmaer som viser frem ATVer i alle fasonger.

Vi fokuserer på nytteverdien, sier Arvid Aunbakk i Akershus Traktor. Han regner med å selge 130 ATVer i år av kanadiske CAN-AM Outlander.

Dette er Norges mest solgte ATV-merke, sier han. Både Forsvaret og NATO bruker CAN-AM. For skogbrukets del er det snak

Les mer

Flere saker fra SKOG

Det ligger an til at Hamar blir hovedsete for det nye skogeierandelslaget dersom Mjøsen og Glommen slår seg sammen. Navnet som er foreslått er GM Skog.
article_web SKOG 15.11.2018
Regjeringen bør legge de samme prinsipper som Sverige til grunn for arbeidet med referansebanen for skogopptak, mener Verdikjeden Skog og Tre.
article_web SKOG 14.11.2018
Agrol har samlet 40 nyttige fordelsavtaler for landbruket på en helt ny nettside. Som medlem eller ansatt i en av landbruksorganisasjonene, har du tilgang til disse avtalene. Alt du må gjøre er å registrere deg på nettsiden agrol.no.
article_web SKOG 14.11.2018
I oktober ble Shelterwood, et nytt investeringsselskap for skog- og trenæringen lansert. Bak selskapet står Investinor, Norsk Skogkapital, Skogbrand Forsikring, Borregaard og Norske Skog.
article_web SKOG 13.11.2018
Skogsentreprenørene opplever at det er bonanza i skogen med rekordhøye tømmerpriser og marginer for både skogeiere og andelslag, uten at den økte etterspørselen har slått ut i økte driftspriser for entreprenørene.
article_web SKOG 12.11.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt