AddToAny

Advokater i Menneskerettighets-utvalget ber om at barn av IS-mødre hentes hjem straks

Advokater i Menneskerettighets-utvalget ber om at barn av IS-mødre hentes hjem straks
Advokatene i Advokatforeningens menneskerettighetsutvalg er beredt til å bistå med juridiske råd til IS-mødre, enten i interneringsleire eller i Norge, dersom norske myndigheter ber dem om det.
- Det vi vil kunne gjøre, er å informere IS-mødrene om hvilke alternative handlings-scenarioer de har i situasjonen de er i, og om sannsynligheten for straffeforfølgning dersom de velger å reise til Norge, sier Else Leona McClimans, som er leder av Advokatforeningens menneskerettighetsutvalg.

Hun understreker at advokatene ikke kommer til å reise til interneringsleirene på egen hånd uten å bli bedt om det, og at en eventuell reise må komme som et resultat av en politisk dialog mellom norske og lokale myndigheter.

Menneskerettighetsutvalget har drøftet spørsmålet med Psykologforeningen, som også ønsker å bidra, forteller McClimans.

- Vi bør være et team som kan tilby både traumekompetanse og juridisk kompetanse. Men det viktigste er at norske myndigheter drar ned til interneringsleirene, for det er bare myndighetene som har kompetanse til å anerkjenne barna som norske statsborgere, sier hun.

- En varslet katastrofe

Før påske arrangerte Advokatforeningens menneskerettighetsutvalg et seminar der et av temaene var hva som skal gjøres for norske barn av IS-krigere som er internert i interneringsleirer i Syria.

Psykologekspert og tidligere barneombud Reidar Hjermann ba der Advokat

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Ræder henter skatte-ekspert, mens Lund & co. henter to arbeidsrettspesialister.
Advokatbladet 21.08.2019
Tønsberg-advokat Jon Anders Hasle ser varsellampene blinke i kommentarfeltene til sosiale medier, og mener mange trenger en oppfriskning i hva advokatrollen faktisk innebærer. Advokatforeningen er helt enig.
Advokatbladet 21.08.2019
- Det er svært uheldig at lovutvalget som har utredet skatterådgiveres opplysningsplikt og taushetsplikt foreslår å uthule internadvokatenes stilling, sier Siv Blanca Børge-Ask, leder av Advokatforeningens utvalg for internadvokater.
Advokatbladet 20.08.2019
Det finnes ikke noe dokumentert behov for en særskilt opplysningsplikt for skatterådgivere, slik et regjeringsoppnevnt utvalg foreslår, mener skatteadvokat Bettina Banoun.
Advokatbladet 19.08.2019
Et regjeringsoppnevnt utvalg foreslår å frede advokaters taushetsplikt i skattesaker, men går samtidig inn for å endre rettstilstanden for internadvokater, slik at disse ikke skal være underlagt advokaters sterke taushetsplikt.
Advokatbladet 19.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt