AddToAny

Advokater i Menneskerettighets-utvalget ber om at barn av IS-mødre hentes hjem straks

Advokater i Menneskerettighets-utvalget ber om at barn av IS-mødre hentes hjem straks
Advokatene i Advokatforeningens menneskerettighetsutvalg er beredt til å bistå med juridiske råd til IS-mødre, enten i interneringsleire eller i Norge, dersom norske myndigheter ber dem om det.
- Det vi vil kunne gjøre, er å informere IS-mødrene om hvilke alternative handlings-scenarioer de har i situasjonen de er i, og om sannsynligheten for straffeforfølgning dersom de velger å reise til Norge, sier Else Leona McClimans, som er leder av Advokatforeningens menneskerettighetsutvalg.

Hun understreker at advokatene ikke kommer til å reise til interneringsleirene på egen hånd uten å bli bedt om det, og at en eventuell reise må komme som et resultat av en politisk dialog mellom norske og lokale myndigheter.

Menneskerettighetsutvalget har drøftet spørsmålet med Psykologforeningen, som også ønsker å bidra, forteller McClimans.

- Vi bør være et team som kan tilby både traumekompetanse og juridisk kompetanse. Men det viktigste er at norske myndigheter drar ned til interneringsleirene, for det er bare myndighetene som har kompetanse til å anerkjenne barna som norske statsborgere, sier hun.

- En varslet katastrofe

Før påske arrangerte Advokatforeningens menneskerettighetsutvalg et seminar der et av temaene var hva som skal gjøres for norske barn av IS-krigere som er internert i interneringsleirer i Syria.

Psykologekspert og tidligere barneombud Reidar Hjermann ba der Advokat

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Ifølge Simonsen Vogt Wiig-advokat Helene Hermansen er det helt avgjørende at advokatene er med å utvikle nye legal tech-løsninger for å lykkes. Selv opplever at hun nå kan bruke mindre tid på prosjektstyring og administrasjon
article_web Advokatbladet 20.05.2019
Annethvert år arrangerer Juristenes utdanningssenter fordypningskurs i offentlige anskaffelser. Denne gangen gikk turen til det arktiske klima.
article_web Advokatbladet 17.05.2019
Tapte i annen runde: Bergen tingrett pålegger advokat Anne Helsingeng, som er forvalter for den fengselsdømte advokaten Jon Eilif Orrem, å sladde 33.000 sider med advokatregnskaper og utlevere disse til forsikringsselskapet AIG.
article_web Advokatbladet 16.05.2019
Forslaget om at forsvarere som hovedregel skal råde sine klienter til ikke å forklare seg for politiet når klienten ikke har innsyn i sakens dokumenter, er ikke hensiktsmessig, mener både politi,
article_web Advokatbladet 16.05.2019
Regjeringen foreslår å erstatte begrepet «psykotisk» i straffeloven § 20 med begrepet «alvorlig sinnslidelse», som skal defineres etter «graden av svikt i virkelighetsforståelse og funksjonsevne».
article_web Advokatbladet 16.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt