AddToAny

Advokat felt for å ha røpet at motparten var villig til forlik

Arbeidsrettsstrid endte i advokat-uenighet: Et utkast til en fratredelsesavtale er ikke et forlikstilbud, mente arbeidstakers advokat. Advokaten til arbeidsgiver, derimot, hadde et annet synspunkt.
Saken gjaldt en arbeidstvist der den innklagede advokaten og klager representerte hver sin part. Klager var arbeidsgiver sin representant, mens den innklagede advokaten representerte arbeidstakeren. I utvalgets enstemmige beslutning ble advokaten ansett for å ha brutt det absolutte forbudet i Regler for god advokatskikk punkt 4.5.

Reagerte sterkt

Punkt 4.5 knesetter at en advokat i en prosess aldri må påberope seg forlikstilbud som er fremsatt av motparten eller dennes advokat, eller nevne at disse har sagt seg villig til å forlike saken, uten motpartens samtykke. Dette gjelder uavhengig av om motparten eller dennes advokat har tatt slikt forbehold eller ikke.

I saken hadde advokaten, på vegne av sin klient, inngitt stevning mot klagers klient. Klageren ble så gjort kjent med stevningen, og reagerte sterkt på at denne inneholdt en beskrivelse av et forlikstilbud, samt at forlikstilbudet og e-post med oversendelse var fremlagt som bilag.

Klageren tilskrev derfor advokaten, og påpekte at opptredenen var i strid med Regler for god advokatskikk. Den innklagede advokaten beklaget forholdet, da slik fremleggelse «antagelig var uriktig». Innen tilsvarsfristens utløp ble likevel ikke stevningen rettet opp i, eller fratredelsesavtalen fjernet som vedlegg. Når advokaten ikke foretok seg noe for å bøte på regelbruddet,

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Jeg har lyst til å fokusere på fordelen med å være minoritet i advokatbransjen. Innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre utgjør nå 19,9 prosent av befolkningen.
Advokatbladet 14.02.2024
Jeg er homofil (og svensk). Min opplevelse hos Wiersholm er at dette har vært irrelevant. Jeg har alltid følt meg komfortabel med å være meg selv, både i firmaet og blant nesten alle ansatte.
Advokatbladet 14.02.2024
Jeg bestemte meg for å studere juss da jeg som 22-åring ble definert som ufør av leger og av NAV. Nå lever jeg ut advokatdrømmen sammen med mitt forbilde.
Advokatbladet 14.02.2024
Folk må forstå hva ekskluderende holdninger kan gjøre med de som blir rammet. Ingen erfaringer skal bagatelliseres, og vi må tørre å etterleve verdivalgene vi tar - selv om vi risikerer å bli stående alene.
Advokatbladet 14.02.2024
Tidligere mangfoldsarbeid, for eksempel i bedrifter, hadde gjerne som mål at man skulle oppstille kriterier for hva som var mangfoldig. Man skulle kunne sjekke av for en serie egenskaper hos menneskene man hadde ansatt.
Advokatbladet 14.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt