AddToAny

Advarer arbeidsfolk mot Senterpartiets regjeringsplan

En mindretallsregjering av Sp og Ap kan være dårlig nytt for arbeiderklassen, mener SV-kandidat og Fagforbund-lokallagsleder Sara Bell. I sommer har hun fått «prøvekjøre» Stortinget.
Sara Bell er på andreplass i Hordaland SVs stortingsvalgsliste, som kan bety stortingsplass for henne dersom det går bra for SV i valget i september.

I sommer har hun fått en forsmak på hvordan den nye hverdagen kan se ut.

- Luksus å komme hit

De fleste stortingsrepresentantene er på ferie, så da har Bell fått muligheten til å fylle deres sko i en uke. Den siste uken har hennes arbeidsoppgaver vært mediearbeid og å være SVs stemme i sakene som faller under hennes kompetansefelt.

Hun har også brukt uken på å se hvordan prosessen er internt i partiet, og hvordan de jobber fram sakene parlamentarisk, som hun tidligere ikke har erfaring med.

- Det er en stor luksus å komme hit når det nesten ikke er noen på jobb. Jeg har fått veldig mye hjelp og støtte, og har fått prøvd meg på ting som jeg ellers synes hadde vært litt skummelt.

Å komme på var en av disse, men alt er en vanesak, og mengdetrening er bare godt å ha med seg, forteller hun.

Trener seg opp til høyere tempo

Sara Bell har vært Fagforbundets leder i Bergen siden 2013 og forteller at hun syntes det var like skummelt å holde sine første appeller og å stå på talerstolen i LO-kongressen for første gang.

- Det er en treni

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Visste du at omsorg for egne barn kan regnes som relevant arbeidserfaring og dermed gi høyere lønn?
Fagbladet 27.09.2021
Målet er ikke å sende flere meldinger til barnevernet. Målet er at akutt-tjenestene ved sykehuset skal bidra til å fange opp flere barn som utsettes for alvorlig omsorgssvikt eller mishandling.
Fagbladet 27.09.2021
Bærum kommune ønsker å kartlegge det sykepleierne på sykehjemmene bruker tiden på. I skjemaet må de også registre når en går på do. Det har skapt reaksjoner.
Fagbladet 27.09.2021
Museumshåndverker Vegard Svarstad fikk en bratt læringskurve da han ville restaurere ei løe fra 1700-tallet ved hjelp av gamle håndverksteknikker. Heldigvis fikk han dyktige læremestere med på laget.
Fagbladet 27.09.2021
UROLIG MAGE TREG MAGE • OPPBLÅST MAGE En mage i ubalanse er et velkjent problem for stadig flere mennesker. I mange tilfeller finnes det en enkel og naturlig løsning. Naturproduktet Macoform inneholder en unik sammensetning av plantene artisjokk og løvetann, som arbeider på forskjellige måter for å gi velvære i magen.
Fagbladet 27.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt