AddToAny

7 tips til nye styremedlemmer

Er du ny i styret i borettslaget eller sameiet? Da kan det være lurt å sette seg litt inn i hvilket ansvar og hvilke oppgaver du har. Vi har fått tipsene du trenger fra advokat Anders Leisner i Huseierne, som er ekspert på styrearbeid.
Å sitte i styret der man bor er ikke alltid en oppgave beboerne kjemper om å få. Tvert imot kan det være vanskelig å få folk til å stille, og de som omsider melder seg er ofte uten erfaring med slike verv. Heldigvis går det helt fint an å sitte i styret i et boligselskap uten forkunnskaper, men når man først er valgt inn, bør man sette seg inn i sakene, slik at man lettere kan navigere i ansvar og oppgaver.

- Litt enkelt kan man si at styrets ansvar er å sørge for tilstrekkelig vedlikehold, daglig drift og oppfølging av vedtak fattet av årsmøtet i boligselskapet, sier leder for medlemsrådgivning, advokat Anders Leisner i Huseierne.

Her er hans sju tips til deg som er ny i styret der du bor:

1 Les vedtektene

Gjør deg kjent med vedtektene for ditt boligselskap. Vedtektene er styrets viktigste arbeidsverktøy, og her er det mye nyttig informasjon å hente. Vedtektene har ofte bestemmelser om hvem som har vedlikeholdsansvaret, om hvordan kostnader skal fordeles, om hvordan årsmøter skal avholdes og mye annet.

2 Sjekk loven

Ta en titt på den loven som gjelder for ditt boligselskap. For eierseksjonssameier er det lov om eierseksjoner, og for borettslag er det lov om burettslag. Du trenger ikke akkurat utdanne deg til jurist for å f

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Nå kommer styrtregnet og det kan gå hardt utover boligen din. Erstatninger koster nå mer årlig enn flomskader under naturskadeloven. Huseierne gir deg 9 tips for å holde deg tørr.
Hus & Bolig 26.07.2021
Å grille maten er nesten en definisjon på hvordan en sommer skal være. Unngå personskader og brann, og husk at skogbrannfaren nå er stor i områder. Husker du reglene for trygg grilling?
Hus & Bolig 23.07.2021
Mange synes elektriker er dyrt, og tar noen snarveier eller benytter seg av vennetjenester når de har behov for elektrisk arbeid hjemme. Men det er klare regler for hva du kan gjøre selv, og hva du må overlate til fagfolk. Foto: Pixabay.
Hus & Bolig 23.07.2021
Har du mose på taket, bør du unngå å vente til høsten med å fjerne den når taket ofte er sleipt og vått.
Hus & Bolig 20.07.2021
Knasende, saftige og friske - sånne epler vil vi ha i hagen! Men hvordan får man egentlig epletreet til å trives? Les våre fem tips!
Hus & Bolig 16.07.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt