Baker og Konditor
09.06.2023
I dag samarbeider ikke småbakeriene direkte med Opplysningskontoret for brød og korn. BKLF ønsker seg et tettere samarbeid i bransjen, men sist endte det ikke så bra.
Det er viktig å stå sammen om informasjon når det gjelder helseeffekten av brød- og kornprodukter, mener direktør Gunnar Bakke i Baker og Konditorbransjens Landsforening (BKLF).
Per i dag er det ikke helt slik. Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble avviklet som et aksjeselskap ved utgangen av 2021. Navnet fikk bestå, men nå kun som en slags underavdeling av Opplysningskontoret for egg og kjøtt (OEK), med et eget årsbudsjett på fire millioner kroner. BKLF avsluttet samarbeidet da strukturendringene skjedde.
Bakere, sjømat, frukt og grønnsaker
BKLF har i dag en intensjonsavtale med Sjømat Norge og Norges frukt- og grønnsaksgrossisters Forbund for å fremme et sunnere kosthold.
- Brødskala'n er vårt bidrag der. Men jeg mener Opplysningskontoret for brød og korn hører mer hjemme i dette arbeidet enn i en avdeling for å spise mer kjøtt, sier Bakke.
- Det er viktig å stå sammen om informasjon når det gjelder helseeffekten av brød- og kornprodukter.
Mer ut av hver krone
Opplysningskontoret for brød og korn har fått beholde navnet sitt, selv om det ikke lenger er et eget selskap med noen ansatte, eller er likestilt med landbrukets gjenvæ
Gå til medietPer i dag er det ikke helt slik. Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble avviklet som et aksjeselskap ved utgangen av 2021. Navnet fikk bestå, men nå kun som en slags underavdeling av Opplysningskontoret for egg og kjøtt (OEK), med et eget årsbudsjett på fire millioner kroner. BKLF avsluttet samarbeidet da strukturendringene skjedde.
Bakere, sjømat, frukt og grønnsaker
BKLF har i dag en intensjonsavtale med Sjømat Norge og Norges frukt- og grønnsaksgrossisters Forbund for å fremme et sunnere kosthold.
- Brødskala'n er vårt bidrag der. Men jeg mener Opplysningskontoret for brød og korn hører mer hjemme i dette arbeidet enn i en avdeling for å spise mer kjøtt, sier Bakke.
- Det er viktig å stå sammen om informasjon når det gjelder helseeffekten av brød- og kornprodukter.
Mer ut av hver krone
Opplysningskontoret for brød og korn har fått beholde navnet sitt, selv om det ikke lenger er et eget selskap med noen ansatte, eller er likestilt med landbrukets gjenvæ