AddToAny

5 smarte sparetips på nyåret

Har du kjent på at lommeboka har vært litt ekstra slunken i januar? Mange får en opphopning av regninger på nyåret, og har samtidig lite å gå på etter jula. Her får du sparetipsene som kan gi deg litt mer å rutte med.
Av: Rikke Åserud

1. Bytt bank - eller prut

Til tross for at det er muligheter for store innsparinger, er det overraskende få som bytter bank i løpet av et år. En undersøkelse Finans Norge gjorde i 2018, viser at bare 7 prosent byttet bank i løpet av det siste året, til tross for at 11 prosent mente de fikk dårlige tilbud fra sin bank, og 8 prosent følte seg usikre. Rundt 20 prosent av oss burde dermed være i byttemodus.

Huseiernes rentebarometer viser at det er hele 0,7 prosentpoeng som skiller mellom den dårligste og beste banken på listen. For et lån på 2 millioner utgjør det hele 10 800 kroner i året!

Beste rente på boliglån i januar 2020

Dersom du av ulike grunner ikke er innstilt på å bytte bank, så prøv i hvert fall å prute på renten. Her har vi en helt enkel oppskrift på hvordan du pruter med banken din!

PS - Er du under 34 år? I så fall sparer du vel i BSU? Hvis ikke bør du absolutt begynne. Dersom du i tillegg har skattbar inntekt, gir staten deg inntil 5 000 kroner rett i lomma når du sparer i BSU gjennom skattefradrag!

Her er bankene med de beste BSU-rentene i 2019 - sjekk renten din før nyttår!

2. Sjekk strømavtalen

Energikostnader er en av de største utgiftspostene til norske hus

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Høstferien står snart for døren, og mange vurderer å leie ut hytta. Men trenger man egentlig å bruke kontrakt, og hva med skatt og forsikringer? Advokat Morten Fæste, ekspert på utleie i Huseierne, gir deg svar.
Hus & Bolig 18.09.2020
Seks av ti frykter brann i boligen, viser en ny undersøkelse. Til sammenligning er bare 16 prosent av oss bekymret for skadedyr eller sopp.
Hus & Bolig 17.09.2020
Kurs er en viktig del av medlemstilbudet for Huseiernes medlemmer. Men korona-pandemien og økt smitte gjør at vi nå er nødt til å avlyse kursene frem til nyttår. Samtidig arbeides det nå med gode alternativer.
Hus & Bolig 16.09.2020
Har du et staudebed som er glissent om våren? Sett blomsterløk innimellom staudene, og få blomstrende bed fra tidlig vår!
Hus & Bolig 16.09.2020
RENTEBAROMETER: Beste rente på boliglånet i det åpne markedet er nå på 1,56 prosent på Huseiernes eksempellån. Det er historisk lavt på tredje måneden. Men hvor lenge vil det vare at rentene er så lave? Ekspertene er uenige.
Hus & Bolig 15.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt