AddToAny

18 millioner til studentgründere

18 millioner til studentgründere
Studenter som kommer fra 13 universiteter og høgskoler får millionstøtte til å videreutvikle sine gründerprosjekter.
De 18 prosjektene 1 million hver i støtte gjennom Forskningsrådet STUD-ENT-ordning. Den ble etablert for fire år siden og retter seg mot masterstudenter og kandidater fra universiteter og høgskoler.

- Vi er et lite land, men vi ser at den neste generasjonen entreprenører tenker stort. Det gir god grunn til optimisme. Jeg vil gratulere alle masterstudentene som nå får en unik mulighet til å realisere sine idéer gjennom STUD-ENT-ordningen. Idémangfoldet blant landets studenter er stort og gjennomføringsevnen og skaperkraften øker. Det er svært gledelig å se, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Stor bredde

Idémangfoldet blant landets studenter er stort og gjennomføringsevnen og skaperkraften øker. Det er svært gledelig å se. Torbjørn Røe Isaksen Næringsminister

Blant prosjektene er Costail AS som skal selge verdens første elektriske hale til cosplay (rollespill)-miljøer verden rundt. Prosjektet Combine er et Spotify for treningsmedlemsskap, prosjektet Equiconnector senker den økonomiske lista for å drive med hest ved hjelp av prinsipper fra delingsøkonomien og prosjektet Rene Reker Bergen vil bygge oppdrettsanlegg på land for scampi-reker.

Felles for alle prosjektene er at de er tett tilknyttet studentenes studier og utdanningsinstitusjonens fagmiljøer.

Bærekraftige møbler

En av prosjektene som får støtte er Studio Føy. De vant med et prosjekt for å skape en sterkere følelsesmessig tilknytning mellom forbrukere og produkter fra møbel- og interiørbransjen for å forlenge produktenes levetid. Målet er at produktene skal være ha så stor verdi for eierne at de får en lang levetid.

De to som står

Les mer

Flere saker fra Khrono

Rektor Curt Rice kommer kritikken om manglende demokrati ved OsloMet delvis i møte og vil gjeninnføre fakultetsstyrer, men i en hybridmodell.
article_web Khrono 26.04.2019
Den tidligere ansatte tapte saken fullstendig etter å ha saksøkt Meteorologisk institutt, og krevd at forskningsrapporter han hadde vært medforfatter i skulle slettes.
article_web Khrono 26.04.2019
Prorektor Morten Irgens ved OsloMet har 10 råd til digitaliseringsministeren om en nasjonal strategi for kunstig intelligens.
article_web Khrono 25.04.2019
I lys av nedgangen i søkning til lærerutdanning er det ikke urimelig å forvente at det i år vil bli vanskeligere å fylle de drøye 1000 ekstra lærerstillingene som skal opprettes som følge av annen runde av lærernormen,
article_web Khrono 25.04.2019
På Høgskulen på Vestlandet er prorektor for utdanning, Bjørg-Kristin Selvik, dypt bekymra for søkertallene til utdanningene for grunnskolelærere.
article_web Khrono 25.04.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt