AddToAny

150 år med slakting og skjæring ved Drammenselva

Han representerer 5. generasjon i familiebedriften ved Drammenselvas bredd, og i år kan eier og daglig leder Aksel Andersen stolt feire 150 års drift. Definitivt en av de aller eldste - og mest veldrevne private kjøttbedriftene her i landet.
Fra bås til bord gjennom fem generasjoner, er tittelen på jubileumsboken som Drammensbedriften ga ut i forbindelse med jubileet. Ifølge Aksel Andersen oppsummerer denne boktittelen på en god måte bedriftens eksistens og utvikling i årene som har gått siden den omreisende slakteren Jens Christian Andersen gikk i gang i 1872.

Omsetningsnedgang i år
For landets mange frittstående kjøttforedlingsbedrifter er bedriften Axel Andersen nærmest symbolet på kvalitet og råvaresikkerhet. Skjærebedriften i Drammen forsyner store deler av norsk kjøttindustri med kjøttråvarer av storfe og svin og i fjor var omsetningen nær ved å bikke milliarden. I jubileumsåret går både omsetning og overskudd litt ned, men daglig leder Aksel Andersen er optimist, både på egne og andre kjøttbedrifters vegne.

Voksende varelager
- Vi merker at kjøttforbruket har gått ned. Det er mer på lager her nå, særlig storfe og det trives vi ikke spesielt godt med. Normalt har vi et varelager verdisatt til rundt 40 millioner kroner. Nå er verdien av dette ferdigvarelageret på rundt 100 millioner kroner. Det jeg velger å kalle edle d
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Produsenter må nå ha kontroll på både tilsetningene og restmengden i ferdige produkter, også fra naturlige kilder i råvarer og prosesser.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Frank Orheim og Jan-Arne Fjørstad har vært gjennom store endringer i kjøttindustrien.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Gaselle-bedriften Hafjell Slakteri satser på verdens dyreste kjøtt.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Kampen om dyrene preger hele sesongen. Alle slakteriene vil skaffe seg nok lam.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Hvordan kan Norge styrke matsikkerheten i en stadig mer urolig verden?
Kjøttbransjen 06.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt