AddToAny

100 dager som koronaminister

Ingvild Kjerkol (Ap) ville ikke være koronaminister. Det ble hun. Fremover må hun også i større grad være helse- og omsorgsminister for hele Helse-Norge.
Det fortjener pasientene, de ansatte i alle deler av helsetjenesten og ikke minst Kjerkol selv.

4. oktober 2021 var det endelig hennes tur. Etter seks år som Arbeiderpartiets fremste helsepolitiker, ble Kjerkol helse- og omsorgsminister. Jeg tror ikke jeg tar mye feil hvis jeg skriver at det antakelig har vært hennes våte drøm lenge.

Nå skulle hun gå fra å være leder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget og i opposisjon mot helsepolitikken til Erna Solberg (H) og Bent Høie (H), til selv å sitte ved maktens bord. Drømmejobben har så langt ikke helt vært som hun så for seg.

Det nytter ikke å si til pressen at du ikke vil være koronaminister, selv om det er lett å forstå. Ingen ønsker seg vel den jobben.

Kjerkols første 100 dager som minister ble et pandemimareritt. For pandemien er slett ikke over. Snarere tvert imot. Kjerkol hadde knapt fått satt seg i sjefsstolen før omikron kom farende fra Sør-Afrika. Viruset sprer seg i vill fart.

Nytt virus - nye utfordringer

Daglig settes nye smitterekorder både i Norge og internasjonalt. Allerede da omikron kom til Norge i november 2021, var det mye som tydet på at det ikke gir like alvorlig sykdom som tidligere koronavarianter. Men ingen kunne med sikkerhet si hvor mange alvorlig syke med behov for sykehusbehandling det kunne bli når viruset spredte seg som ild i tørt gress.

Da er det særdeles utfordrende å finne balansen mellom tiltak som forhindrer alvorlig sykdom og død og et betydelig press på våre intensivavdelinger og andre deler av helsetjenesten, og den belastningen og konsekvensene tiltakene representerer for hver og en av oss

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Fødeavdelingen på Kristiansund sykehus har vært stengt siden februar i 2021 på grunn av mangel på jordmødre og gynekologer. Nå er nesten alle på plass.
Sykepleien 26.05.2022
- Det ser ut som et godt resultat, men det kunne vært bedre, selvfølgelig, sier sykepleier Karianne Schnelle. Hun og kollegene ble litt skuffet da de ikke skulle streike likevel.
Sykepleien 26.05.2022
Streik ble avverget, men sykepleierne spør seg: Hva betyr 3,84 for meg? Og hva er egentlig helgetrappen som forsvant?
Sykepleien 25.05.2022
Årets lønnsoppgjør er en anerkjennelse av sykepleiere. Nå får de ikke bare applaus og ros i festtaler, men også betalt i kroner og øre.
Sykepleien 25.05.2022
Men ingen har den hele og fulle oversikten over utbrudd av smittsomme sykdommer i Norge.
Sykepleien 25.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt