AddToAny

ØYE FOR KRIM OG TRE

På dagtid har Mats Bjørnstad i Kripos et skarpt etterretningsøye for alle bevegelser som kan skape mer organisert kriminalitet i Norge. På kveldstid «rensker han hue» for et av nåtidens store samfunnsproblemer. Da er blikket konsentrert om design og ørsmå detaljer som blir til unike treprodukter hjemme i garasjen i Bødalen.
NITIDIG NØYAKTIGHET er viktig for resultatene i begge jobbene, og det er utrolig hva Mats Bjørnstad får til på drøye 25 kvadratmeter verksted i garasjen. Maskiner, utstyr og verktøy skulle minst tilsi et tre ganger så stort areal, men med god logistikk og systematikk har han skapt sin egen produktive hule. Med sitt varemerke, sixpence og skinnforkle, ønsker han velkommen inn.
- Jeg har bare ting jeg har bruk for her, og med liten plass må det være ryddig, sier han og viser rundt, kriker og kroker er utnyttet maksimalt.

AVKOBLING OG STRESSMESTRING
52-åringen kaller enkeltmannsforetaket Asker Trearbeid for kos, avkobling og stressmestring.
- Det er alvorlige samfunnsproblemer som skal løses eller begrenses som en del av jobben. Hvis jeg ikke klarer å frikoble hodet noen timer i løpet av døgnet, vil det bli et konstant stress og tankekjør.
Blomsterbinding, gaming eller hva, det spiller ingen rolle. Det er viktig å koble helt ut. Det gjelder å trimme hjernen med noe annet for ikke å bli fastkjørt. For meg betyr 10-15 timer i garasjen i løpet av uka med treverk også en hjelp til å gjøre en bedre jobb i Kripos, mener han.
- I garasjen er konsentrasjonen langt unna organisert kriminalitet. Og med brutale maskiner må du være mentalt til stede, så du ikke skader deg. Jeg har til nå aldri kuttet meg. Og det jeg leverer fra meg skal være hundre prosent, da må hodet være helt med, sier han.
Mats Bjørnstad gikk ut av politiskolen i 1999. Etter ti år i «vanlig» politi søkte han seg til Kripos.
- Vi er en svær gjeng med 800 ansatte, hvor rundt 400 har politibakgrunn som
Gå til mediet

Flere saker fra SKOG

Helt siden antikkens Hellas har folk brukt såkalte «ønskekvister» for å finne vann, mineraler og å spå om fremtiden. Møt Svein. Han er kvistgjenger.
SKOG 30.04.2024
Den første tiden etter planting kan være tøff for gran- og furuplanter. De må konkurrere hardt om vann og næring på flata, og er utsatt for skader. Vi testet om gjødsling gitt ved planting kan gi «starthjelp» i denne vanskelige fasen.
SKOG 30.04.2024
Det er en overdrivelse å si at gråor, Alnus incana, er et majestetisk tre. Men opp igjennom tidene har det likevel betydd mye, både rød farge, lett fottøy og ikke minst som kalender.
SKOG 30.04.2024
Utpå Nøtterøy finnes en rekke problemer ved at allmenheten faktisk går på tur. Dette irriterer villaeiere som finner på ulike ting for å ha strandsonen for seg selv.
SKOG 30.04.2024
For mange granplanter dør før de får etablert seg på hogstfeltet. Nå er det bevilget 20 millioner kroner til et fem og et halvt års prosjekt som skal kontrollere både plantenes vei fra skogplanteskolene til hogstfeltene og foryngelsesresultatet på flere hundre plantefelt.
SKOG 30.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt