AddToAny

Ønsker VisitNorway-kampanje for å tiltrekke studenter og forskere

Norge scorer høyt på kunnskap, men sliter med å være attraktiv for internasjonale hoder, ifølge Abelias Omstillingsbarometeret.
Norge taper den internasjonale kampen om de kloke hodene og rangerer nesten sist mot de landene vi sammenligner oss med. Omstillingsbarometeret viser hvor godt Norge gjør det sammenliknet med andre land på en rekke områder som er viktig for omstilling.

Når det gjelder human kapital og FoU h avner Sveits på toppen, mens Luxembourg og Storbritannia utgjør resten av pallen. I Norden ligger både Danmark, Sverige og Island foran Norge.

- Vi har god kvalitet på utdanningen selv om vi faller her også, så dette må opprettholdes søkelys på. Vi faller på spissing i utdanning og dette i en kombinasjon med tap om konkurransen av internasjonale studenter, gir dette en negativ trend for Norge, sier Carina Hundhammer, leder for forskning og høyere utdanning i Abelia.

For dyrt for studentene

Nå foreslår Hundhammer og Abelia en mer målrettet kampanje for å få internasjonale studenter og forskere til Norge. Hun omtaler det som en «VisitNorway» for studenter.

- Men, det finnes ingen quick fix. Vi må bestemme oss for at vi skal satse, også på internasjonale studenter. Det hjelper ikke med mål om at 50% av norske studenter skal ut på utveksling, vi må ønske oss like mange inn også, sier Hundhammer.

En av de største utfordringene for innreisende studenter- og forskere er det høye kostnadsnivået i Norge, skal vi tro Hundhammer. Hun har blan

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvor lett skal vi gjøre det for KI-generasjonen, spør student. Har vi ikke universiteter for å oppdra individer som kan undersøke, skrive og tenke selv, istedenfor å leke gjetteleken med informasjon fra ChatGPT?
Khrono 28.09.2023
Regjeringen vil ha mindre detaljstyring. Prosessen startet i sommer, og fortsetter nå.
Khrono 28.09.2023
Over en tredel av studentene ved fagskolene har ikke opplevd at representanter fra arbeidslivet har bidratt i utdanninga hittil i studiet, viser Studiebarometeret for fagskolestudenter.
Khrono 28.09.2023
Han framsto som en usedvanlig dyktig søker da han søkte jobb hos Universitet i Bergen. Nå vil universitetet be redelighetsutvalget se på covid-19-artiklene han publiserte mens han var ansatt.
Khrono 28.09.2023
Leder av sykepleieforbundets studentorganisasjon mener universitets- og høgskoleloven i for liten grad ivaretar studenter og deres rettigheter.
Khrono 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt