AddToAny

Ønsker seks ukers ferie

Seks ukers ferie og 30 millioner til kompetanse er to av forslagene som skal behandles på Finansforbundets landsmøte som starter på Gardermoen tirsdag.
I morgen tirsdag 29. november går startskuddet for Finansforbundets 9. ordinære landsmøte på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, Gardermoen. 153 valgte delegater fra bedrifter og regioner skal vedta forbundets politikk, økonomi og ledelse de neste tre årene.

SEKS UKERS FERIE

Tillitsvalgte i DNB foreslår å innføre den 6. ferieuken for alle ansatte i finansnæringen. De mener tiden er inne til å utrede mulighetene for å fremforhandle seks ukers ferie for alle. Dette vil kunne redusere antall arbeidstakere som velger å jobbe redusert tid for å få hverdagen til å gå rundt, og dermed sannsynligvis virke positivt på likelønnsperspektivet. Det vil også være et generelt gode for alle ansatte i næringen uten at det påvirker lønnsrammen i frontfagsmodellen. Finansnæringen har, og har hatt overtid, svært høy verdiskaping og er godt egnet til å være tidlig ute med 6 ukers ferie.

Ett annet spennende forslag er forslaget fra tillitsvalgte i DNB om å kartlegge lønnsdannelsen i næringen. Bakgrunnen er at de som begynner i næringen i dag kommer inn på et høyere lønnsnivå enn de som sitter i tilsvarende stillinger. Planen er å fremme forslag i sentrale forhandlinger som skal ivareta lønnsforholdene mellom nyansatte og de med ansiennitet.

Som vanlig har det kommet inn et godt utvalg av innkomne forslag til landsmøtet. Hele 32 forslag skal diskuteres, vedtas eller forkastes. På forrige landsmøte i 2019 ble det behandlet 23 innkomne forslag.

ØKT STUDIESTØTTE?

På landsmøtet i 2019 ble det vedtatt å bruke 18 millioner kroner til stipend og studier for å øke medlemmenes kompetanse. Støtte til studier og stipend har blitt svært godt mottatt av medlemmene. Siden forrige landsmøte har

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

En ny undersøkelse fra PA Consulting forteller at norske bedriftsledere har klokketro på at den norske bankstrukturen vil bestå, også i 2030. Nestleder Arne Fredrik Håstein i Finansforbundet sier at det er flere gode grunner til nettopp det.
Finansfokus 03.02.2023
Ansatte i SpareBank 1 SMN reagerte med sjokk og vantro da en innleid vikar ble pågrepet mistenkt for å ha svindlet banken for flere ti-talls millioner kroner.
Finansfokus 01.02.2023
Banksjef Jannike Østervold i Cultura Bank bestrider en rapport om hvordan banken praktiserer sine etiske regeler. To undersøkelser fra Framtiden i våre hender viser at norske banker har en del å gå på med hensyn til liv og lære på etikkområdet.
Finansfokus 30.01.2023
Dei som forvaltar den norske oljeformuen, må kjenne seg så trygge at dei vågar å ta risiko - også når marknadene rasar, meiner Iselin Sommereng og Anders Meland i Oljefondet.
Finansfokus 27.01.2023
Nordea opplever en voldsom økning i antall svindelsaker. Fra 2020 til 2022 har antall svindelsaker nesten blitt doblet. Ulike former for phishing utgjorde 60 prosent av alle bekreftede svindelsaker.
Finansfokus 25.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt