AddToAny

Ønsker å sette rettsstaten på dagsordenen i Arendal

- Politikere bør bli mer opptatt av rettsstatsspørsmålene, sier generalsekretær i Advokatforeningen Merete Smith. Med arrangementer, rollespill og debatter ønsker Advokatforeningen å sette sitt preg på Arendalsuka.
Fra 16. til 20. august er det duket for politisk festival i Arendal. Organisasjoner, næringsliv og politiske partier fra hele landet tar turen til sørlandsbyen for å delta, og også advokatfirmaene ser sitt snitt til å besøke den årlige møteplassen.

Advokatforeningen har giret opp sitt engasjement, og stiller i år med ni arrangementer fordelt på fire dager, med sentrale rettsstatsspørsmål som en rød tråd gjennom uka.

- Vi ønsker å skape debatt rundt temaer vi mener er sentrale i rettsstaten vår, om rettssikkerhet og problemstillinger som er viktige for advokater. For at politikerne skal rette fokus denne veien, må vi selv sørge for å sette rettsstatsspørsmålene på dagsorden, sier Merete Smith.

Lokalt firma blir Advokatlåven

For å gjennomføre arrangementene, forteller hun at Advokatforeningen har fått låne lokalene til Advokatfirmaet Hald & Co DA i Arendal. Kontoret i sentrumskjernen omgjøres til «Advokatlåven».

- Jeg tror etableringen av Advokatlåven vil gjøre Advokatforeningen og advokatene som gruppe enda mer synlige under Arendalsuka, som den viktige samfunnsaktøren vi tross alt er. Det er vi glade for å støtte opp under, sier Marianne Rodvelt, partner i Advokatfirmaet Hald & Co.

Hun synes Advokatforeningen setter viktige rettsstatsspørsmål på agendaen med arrangementene som er planlagt.

- Med Advokatlåven skapes også et møtested for faglig og sosial utveksling både for advokater og andre som har lyst til å komme innom. Vi gleder oss til å være medvertskap og selve åstedet for Advokatlåven, sier Rodvelt.

Rettssak med underholdningsverdi

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Representantskapet med oppfordring til ny regjering: Må forstå at enkeltmennesker påføres skade som følge av at de ikke får fri rettshjelp.
Advokatbladet 20.09.2021
Søknadsfrist: 15. oktober Vi ser etter deg som er dedikert og lidenskapelig interessert i faget, og som vil bidra i teamet med kompetanse innen transaksjoner.
Advokatbladet 20.09.2021
En seksbarnsmor som fikk innvilget uføretrygd etter å ha anket avslaget, må selv betale sine advokatkostnader. Advokatforeningen har erklært partshjelp i anken for Høyesterett.
Advokatbladet 20.09.2021
- Veldig hyggelig å få anerkjennelse fra andre journalister for den jobben vi gjør, sier redaktør Nina Schmidt.
Advokatbladet 17.09.2021
Søknadsfrist: Snarest Har du lyst til å bli en del av Team Thommessen, og jobbe i et miljø preget av samarbeid og nytenkning?
Advokatbladet 17.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt