AddToAny

Økt jobbtrivsel gjennom nytt verktøy

Faggruppa for smittevern på Kvaløysletta sykehjem var glade for at de hadde et metodeverktøy tilgjengelig da pandemien brøt ut i fjor. - Dette verktøyet gjør deg rett og slett trygg i jobben du utfører, sier Natalija Klazer.
Nøkkelen til å forstå den nye Trygghetsstandarden, er å vite at ledelsesverktøyet i bunn og grunn er det samme som Kvalitetsforbedringsmodellen, best kjent representert som et hjul. Nå har Helsedirektoratet satt modellen i en ny sammenheng under navnet Trygghetsstandarden, bestående av seks tema: Ledelse - Struktur og prosess - Kompetanse - Personsentrert omsorg - Tjenesteyting- Innovasjon og teknologi.
- Det ble et AHA-øyeblikk for oss da vi først skjønte det, sier Natalija Klazer, fag- og kvalitetskoordinator ved Kvaløysletta sykehjem, én av to piloter i Tromsø kommune.
Metoden har ikke medført mer papirarbeid, og hun ser kun det positive i den.
- Ingen av oss var vant til å jobbe systematisk med problemløsing. Og når hjulet tas i bruk, får alle en følelse av eierskap og ansvar, sier hun.

Nyttig ledelsesverktøy
Det nye ledelsesverktøyet er underlagt ressursportal.no. Arbeidet med spredningen og implementeringen sees i sammenheng med eldrereformen, Leve hele livet.
Fra nasjonalt hold har målet vært å bidra til å redusere uønsket variasjon og medføre likeverdige tjenester, ifølge Helsedirektoratet.
Fire kommuner var piloter; Eidskog, Kristiansund, Sortland og Tromsø.
At beboerne lever bedre hele livet nå, stemmer ifølge Klazer.
- Ikke bare har sykehjemmet fått besparelser takket være den nye ledelsesmetoden. Men samfunnet også. Ett eksempel: et system for å forebygge fall sparer samfunnet mye. Hvert lårhalsbrudd er veldig kostbart. I tillegg ser vi at sykefraværet blir mindre når ansatte trives. Å jobbe på tvers i kommunene med gruppemøter, motiverer kjempemye. Alle de ansatte blir som en familie. Det blir som et hjem. Og beboerne oppnår økt trivsel, og kan da få en opplevelse av å
Gå til mediet

Flere saker fra Helsefagarbeideren

En helsefagarbeider i Helse Vest ble sagt opp etter å ha gjort fem ureglementerte oppslag i journalen til en pasient.
Helsefagarbeideren 20.09.2021
"«Vi får ikke flere sykepleiere ved å etablere snarveier inn til yrket. Vi får bare færre helsefagarbeidere» Lill Sverresdatter Larsen, Norsk Sykepleierforbund"
Helsefagarbeideren 20.09.2021
Multidose benyttes av rundt en tredjedel av pasientene tilknyttet hjemmetjenesten. Undersøkelser gjort av Anette Vik Jøsendal antyder at farmasøyt finner feil ved elleve prosent av multidosene.
Helsefagarbeideren 20.09.2021
Hanne Midtmoen, kundeansvarlig i VilMer forteller at de tilbyr VR-løsninger til blant annet kommuner. I dag har de avtaler med nesten 50 kommuner.
Helsefagarbeideren 20.09.2021
Caroline Obrestad har jobbet på samme sykehjem i Time kommune i snart ti år. Hun er en av de stødige og lojale kollegene som stadig blir spurt om å bistå andre, og kan avlaste med å ta målinger, være den kreative under aktiviteter og matlaging. Du er så flink, får hun høre, du må bli noe mer. Hun er jo «bare en helsefagarbeider». Hvorfor må det være slik?
Helsefagarbeideren 20.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt