AddToAny

ØKONOMIFORMIDLING MED HODET OG HJERTET

ØKONOMIFORMIDLING MED HODET OG HJERTET
Forfatter Gunhild J. Ecklund utvikler innholdet i Økonomiglede, i samarbeid med Econa. Gunhild er blant annet hjernen og hjertet bak boken Hva er økonomi? Fakta og funderinger, en populær bok om økonomi rettet mot barn og unge. Ecklund er dr.oecon. og er levende opptatt av økonomi i et samfunnsperspektiv.
I BUNN ER jeg historiker og tok doktorgraden på Handelshøyskolen BI i økonomisk historie. Jeg har alltid vært interessert i politikk og mennesker, og ser økonomi som en svært viktig del av samfunnslivet. Økonomi er også en kjernekompetanse for å kunne ta styring i eget liv, sier Ecklund, og fortsetter:

- Da jeg skulle bli selvstendig næringsdrivende, måtte jeg for eksempel gå gjennom økonomien min for å finne ut om det var en reell mulighet å si opp min faste forskerstilling. Du kan si at jeg brukte min økonomikunnskap til å finne en måte å tjene mindre penger på. Dette synes mange unge er rart, men det krever god økonomisk innsikt å kunne ta bevisste valg som gir mulighet til å leve det livet du ønsker. Kunnskap gir muligheter. Slik jeg ser det, er økonomi en kjernekompetanse for å ta styring i livet.MANGE SKREMMES

Gunhild J. Ecklund vil vise unge hvor mange muligheter som åpner seg om man har kontroll på økonomien.

- Nettopp disse mulighetene ønsker
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Høyesterett har avgjort nok en sak i arbeidstakers favør, denne gangen i en nedbemanningssak. Telenor sa opp en salgskonsulent med 32 års erfaring, på en måte som Høyesterett mente var ugyldig. I de siste årene har Høyesterett ved flere anledninger avgjort saker til arbeidstakers fordel.
Magma 04.02.2020
.
Magma 04.02.2020
Da regjeringen like før jul la frem sitt forslag til ny revisorlov, var ett av punktene som avvek fra forslaget i NOU-en at kun mastergrad i regnskap
Magma 04.02.2020
Når vi går inn i 2020, har jeg fått være del av fellesskapet i Econa i fem måneder. Det har vært spennende, lærerikt og utfordrende å komme inn i en så viktig og høyrelevant organisasjon.
Magma 04.02.2020
Norske finansanalytikere anslår markedsrisikopremien i det norske markedet til å ligge uendret på fem prosent. Flertallet mener imidlertid det bør benyttes et påslag i avkastningskravet for vurdering av selskaper med svak prestasjon knyttet til miljø og bærekraft.
Magma 04.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt