Bondebladet
09.06.2016
Stortinget har lenge hatt et ambisiøst mål om å øke økologisk matproduksjon og forbruk i Norge til 15 prosent innen 2020. Det er Landbruks- og matdepartementet (LMD) som har ansvaret for å gjennomføre dette. Lite har skjedd.
Det økologiske jordbruksarealet utgjør mindre enn 5 prosent av det totale norske jordbruksareal, og andel økologisk kornproduksjon er eksempelvis om lag 1 prosent, mens økologisk melkeproduksjon utgjorde 3,4 prosent i 2015.
Gå til medietHovedoppgaven til økologisk jordbruk er å produsere sunn mat, samtidig som en fremmer fruktbarheten i jorda og bedrer dyrevelferden. Naturressursene må forvaltes slik at vi unngår skadevirkninger på miljøet. Økologisk matproduksjon er mer i harmoni med naturen enn tradisjonelt konvensjonelt jordbruk, som blant annet bruker sprøytemidler.
Riksrevisjonen har levert en


































































































