AddToAny

Åpner opp Hagestuen

Josefines gate 32 vil denne våren formodentlig syde litt mer av liv enn den har gjort de seneste årene.
Oslo Arkitektforening (OAF), som nylig lanserte sitt vårprogram, skal ta i bruk hovedrommet i den fredete bygningen til utstillinger og vekke en gammel tradisjon til live igjen.

- Dette er en del av arbeidet med å revitalisere Josefines gate. Vi ønsker å skape en mer uformell møteplass slik det var i Arkitektenes hus tidligere, sier OAF-leder Siri Jæger Brudvik.

Tar torsdagen tilbake

De har kalt konseptet «Torsdager i Hagestuen» og vil i første omgang være et arrangement i februar om farger i arkitekturen, men også flere arrangementer er i støpeskjeen.

- Det handler om å teste ut det arbeidet som er gjort med fjorårets mulighetsstudie om Arkitektenes hus, men også et ønske fra medlemmer om at huset skal være et sted både arkitekter og andre kan komme til fordi de vet at her skjer det noe, sier OAF-koordinator Han

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Forrige uke ble det kjent at Støre-regjeringen går inn for å droppe to av bygningene i et nytt regjeringskvartal. Dette vil, ifølge finansdepartementet, gi en innsparing på 4-5 milliarder kroner.
Arkitektnytt 16.05.2022
- Jeg syns bare vi har snakket om tull til nå, jeg, sier Kristin Jarmund, halvveis ut i intervjuet, og halvveis ned i et rekesmørbrød på Theatercaféen.
Arkitektnytt 13.05.2022
På toppen av Folketeaterbygningen åpner snart serveringsstedet Byens Tak, drevet av Rodeo arkitekter. Kontoret håper nå at det også kan bli en arena for formidling og opplevelser for alle som er interessert i arkitektur og byutvikling.
Arkitektnytt 13.05.2022
Det var en spesiell stemning under Rørosseminaret 2022 da den ukrainske byplanleggeren Oleksandr Anisimov holdt sitt foredrag over videolink fra Lviv. Det var nærmest stille fra en tydelig beveget forsamling arkitekter i Sangerhuset på Røros.
Arkitektnytt 13.05.2022
- Vi skal stoppe to av byggene som var planlagt. Vi ønsker ikke å ha et så stort regjeringskvartal. Vi skal bruke mye mindre penger på å pusse opp Finansdepartementet, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum til NRK.
Arkitektnytt 12.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt