Dagligvarehandelen
19.09.2017
Produsenter og handel har i samarbeid lempet noe på kravene til de norske spiseeplene som skal ut i butikk. Mange av årets epler har fått skjønnhetsfeil.
- Spesielle værforhold har gitt en type skader som primært er kosmetiske. Det er først og fremst snakk om korkaktige skader i skallet i litt større omfang enn vanlig. Frukten er ellers bra på smak og farge, forteller Knut Amund Surlien i Gartnerhallen til Dagligvarehandelen.
Hverken lønnsomt eller riktig
Skulle årets norske spiseepler sorteres som normal klasse 1, ville kanskje bare 30 prosent av enkelte leveranser fra noen produsenter ende i butikkene og bli spist på vanlig måte.
- Det er lite lønnsomt for produsentene
Gå til medietHverken lønnsomt eller riktig
Skulle årets norske spiseepler sorteres som normal klasse 1, ville kanskje bare 30 prosent av enkelte leveranser fra noen produsenter ende i butikkene og bli spist på vanlig måte.
- Det er lite lønnsomt for produsentene