AddToAny

- Åpner for å tenke nytt rundt organiseringen i barnehagene

- Åpner for å tenke nytt rundt organiseringen i barnehagene
Robert Ullmann og Steffen Handal har lest rapporten om barnehagelærerrollen, og kom med sine synspunkter på hva ekspertutvalget la fram i dag. I dag ble den grundige gjennomgangen av barnehagelærerens rolle lagt fram.
Til stede var blant andre leder av barnehagestiftelsen Kanvas, Robert Ullmann, og Utdanningsforbundets leder Steffen Handal for å gi sine umiddelbare kommentarer.

Les hele rapporten her.

- Går rett inn i barnehagehverdagen

- Det er meningsfylt å ha en slik gjennomgang av en profesjon. Ved hjelp av en ekspertgruppe som har gått i dybden har vår profesjon fått hjelp til å forstå seg selv enda bedre. Det skjer samtidig som vi innfører bemanningsnorm og skjerpet pedagognorm. Og da er det tid for at barnehagene, mener jeg, åpner opp for å tenke på hvordan vi organiserer de ressursene vi har til rådighet, sier Robert Ullmann, daglig leder i Kanvas.

Han mener sektoren må benytte muligheten til å utnytte kompetanseløftet som kommer med pedagognormen til å løfte hver enkelt barnehage.

FAKTA Ekspertgruppens

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

De siste fem årene har det vært en jevn økning i minoritetsspråklige barn i barnehage. I fjor var det en økning på 4,6 prosent fra året før.
article_web barnehage.no 15.02.2019
En fersk analyse fra Utdanningsdirektoratet viser at tre av fire barnehager oppfyller bemanningsnormen, men fortsatt går 86.100 barn i barnehager som ikke oppfyller normen som gjelder fra 1. august 2019.
article_web barnehage.no 15.02.2019
Fukt- og soppskadene i Øvre Slettheia barnehage er så omfattende at administrasjonen i Kristiansand kommune har anbefalt å rive barnehagen.
article_web barnehage.no 14.02.2019
«Barnehagen og dens ansatte har større respekt i dag enn før, men vi har fortsatt en lang vei å gå,» skriver Marius Emil Kjørstad.
article_web barnehage.no 13.02.2019
En ny rapport har undersøkt ulike indikatorer for barnehagekvalitet i de mest levekårsutsatte områdene i Oslo. Resultatene er nedslående, skriver Dagsavisen.
article_web barnehage.no 13.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt