AddToAny

Åpenhet & innovasjon

Åpenhet & innovasjon
I helt nytt bakeri på Oslos østkant satser Kolonihagen bakeri videre på økologiske bakervarer og vakuum-teknologi.
SELSKAPET Kolonihagen AS leverer økologiske matvarer og består av selskapene Kolonihagen Bakeri AS, Kolonihagen Frogner AS og Kolonihagen Bryggeri AS. Rema 1000 kjøpte i 2016 opp 82 prosent av selskapet. Resten eies av gründer Jon-Frede Engdahl og hans kone Katrine Engdahl.
Kolonihagens øvrige produkter finnes i Rema 1000-butikker (utvalget varierer fra butikk til butikk), mens bakervarene kun selges i butikker i Oslo-området. Totalt tilbyr Kolonihagen i overkant av 70 produkter, alle produsert på en bærekraftig og etisk måte.

Hele organisasjonen samlet
Kolonihagen flyttet høsten 2019 inn i et splitter nytt bakeri i Ekebergskrenten på Oslos østkant. I det nye bygget befinner hele Kolonihagens organisasjons seg, sammen med bakeriet.
- For bakeriet sin del er ambisjonen å levere de best mulige bakervarene vi kan. For å få til dette skal vi bruke best mulig økologiske råvarer i kombinasjon med teknologi, sier bakerisjef Johannes Møller.

Steker under nedkjøling
Og teknologien han sikter til er vakuum. For et par år siden investerte bakeriet i vakuumteknologi.
- Akkurat nå jobber vi mye med vakuum. Dette er en ny tenkemåte for hvordan vi kan produsere et best mulig sluttresultat, sier Møller.
Teknologien gir produktet kortere steketid, volumet stabiliseres, strukturen i brødet blir finere og skorpen blir tynn og sprø.
- Kunsten er å finne balansen mellom råvarenes egenskaper, oppskrift, steketid, temperatur, og tilpasset program for vakuumnedkjøling, for å få det fulle utbytte av teknologien, sier Møller.Vakuumteknologi er kort fortalt at det stekes brød eller andre bakervarer i en vanlig bakerovn, men bakervarene tas ut før de er ferdig stekt. I vakuumkammeret kjøles brødene raskt ned, og her er kokepunktet lavere enn utenfor kammeret. Dermed stekes brødet videre mens det samtidig kjøles ned.

Største innovasjon på lenge
- I tradisjonell steking fordamper fuktighet via skorpen på brødet, men med vakuumteknologi blir dampen dratt ut av brødet mye hurtigere, me
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

Martin Kjekshus (44) er ansatt som ny administrerende direktør i Diplom-Is AS. Kjekshus kommer fra stillingen som VP production & General manager i Ringnes Supply Company.
Baker og Konditor 04.09.2020
Kvalitets grønn kjerner, kombinert med spelt for den spesielle aroma og særegen smak Bøketrerøkte kjerner gir grønn kjerner en spesiell smak, lett nøtteaktig samt kraftig røykfull smak
Baker og Konditor 04.09.2020
Nils Olav Heggdalsvik og Trude Beate Brendehaug har fått en god start med sitt nye bakeri Kveitemjøl på Aker Brygge.
Baker og Konditor 04.09.2020
Aage Gangnæs driver Aages bakeri & konditori AS på Bjørkelangen. I flere år har han slitt med underskudd, men nå har Gangnæs klart å snu trenden, skriver Romerikes Blad.
Baker og Konditor 04.09.2020
STEIN PÅ STEIN er lagt i norsk baker- og konditorbransje de siste årene. Etableringen av et baker- og konditorlandslag og diplombakerutdanning er to viktige tiltak.
Baker og Konditor 04.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt