Kjøkkenskriveren
07.09.2021
Bærekraftsmålene kom litt i bakgrunnen som følge av pandemien. At de skal være oppfylt innen 2030 virker lite realistisk.
FN-rapporten The State of Food Security and Nutrition in the World (SOFI) konstaterte i juli at antallet underernærte mennesker i verden øker, og særlig går dette utover de svakeste gruppene. 22 prosent av alle barn i verden lider nå av veksthemning som følge av dette.
Rapporten ble nevnt i mediene, men skapte ingen debatt. Men da FNs generalsekretær António Guterres i august hevet stemmen om klimaendringene var bærekraft med ett tilbake på agendaen. Det er bra, for selv om pandemien trumfer alt må vi ikke glemme dette. Diskusjonene går nå i kjente spor, men det koker ned til at vi må endre litt på måten vi lever og arbeider på, hvis vi i fremtiden skal klare å produsere nok næringsrik mat til verdens befolkning.
Miljø og bærekraft vil bli en enda viktigere faktor i kjøkkenhverdagen fremover.
Gå til medietRapporten ble nevnt i mediene, men skapte ingen debatt. Men da FNs generalsekretær António Guterres i august hevet stemmen om klimaendringene var bærekraft med ett tilbake på agendaen. Det er bra, for selv om pandemien trumfer alt må vi ikke glemme dette. Diskusjonene går nå i kjente spor, men det koker ned til at vi må endre litt på måten vi lever og arbeider på, hvis vi i fremtiden skal klare å produsere nok næringsrik mat til verdens befolkning.
Miljø og bærekraft vil bli en enda viktigere faktor i kjøkkenhverdagen fremover.