NNN-arbeideren
30.11.2016
Jula begynner tidlig på Mydland i Tromsø. For skal folk få pinnekjøtt og rull på bordet i jula, så må de ansatte på familiebedriften gjøre jobben lenge før.
- Vi må begynne å lage rull nå for å bli ferdige, sier Rune Tobiassen. Det er tre måneder til jul da NNN-Arbeideren besøker Mydland i Tromsø, men juleforberedelsen er godt i gang. Tobiassen skal «bare» lage rull av 200 kilo masse denne gangen. Normalt er porsjonen på minst det dobbelte.
Tobiassen er opprinnelig fra Senja, men når du utdanner deg som kjøttskjærer og så som pølsemaker, så er jobbmulighetene begrenset på øya. Han flyttet til Tromsø og de siste seks årene har han jobbet på Mydland.
- Det betyr vel at jeg trives veldig godt her på jobben, sier Tobiassen og smiler bredt.
Nordens paradis
Du kjenner lukta av pinnekjøtt idet du går inn i produksjonslokalene. Ansatte kutter og pakker. I en annen del av lok
Les opprinnelig artikkelTobiassen er opprinnelig fra Senja, men når du utdanner deg som kjøttskjærer og så som pølsemaker, så er jobbmulighetene begrenset på øya. Han flyttet til Tromsø og de siste seks årene har han jobbet på Mydland.
- Det betyr vel at jeg trives veldig godt her på jobben, sier Tobiassen og smiler bredt.
Nordens paradis
Du kjenner lukta av pinnekjøtt idet du går inn i produksjonslokalene. Ansatte kutter og pakker. I en annen del av lok